Elhagytam (vagy ellopták) a személyimet. Új igénylésekor megbírságolnak, vagy ez nem jár semmilyen szankcióval? Rendőrségen be kell jelenteni?
Oké csak azt hittem, hogy ezt be kell jelenteni, nehogy valaki visszaéljen vele. :)
Köszi a választ!
Velem amikor ez történt,akkor elhajtottak a rendőrségről,mivel nincs bizonyíték a lopásra.
Okmányirodába kellet mennem,ott letiltották a régit.
Szerencsére nem csináltattam újat,mert 1 hónap múlva visszaküldték(elhagytam).
akkor kel rendőrségre menned, ha éjjel vagy hétvége van. ha bemész az okmányirodába azonnal, akkor letiltják és csá. ha visszaélnek vele, pl provident hitelt vesznek fel, akkor te tudod igazolni jegyzőkönyvvel v vmivel ,h te bejelentetted időben ,h eltűnt így nem téged terhel a bibi.
ha 7vége van, akkor rendőrségre bemész, ott megírjátok a jegyzőkönyvet ami szintén igazol téged. ők meg majd intézik a letiltást okmányirodával. Ha eközben visszaélnek vele, akkor megint csak védve vagy. ez még nem feljelentés.
ha ma vesztetted el, és majd hétfőn mész be a hivatalba, akkor ha holnap visszaélnek vele, akkor nem vagy védve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!