Fel lehet valahogy jelenteni a napiszar.com nevű oldalt?
Ha én lettem volna kint, akkor már lángszóróval keresném az oldaltulajdonost :D
A HErBY-ügy akasztott ki nagyon.
Nincs esélyed.
Nem tudsz mit tenni.
A hurutinfóval sem tudnak mit kezdeni.
Egyébként mivel az általuk elkövetett cselekmények az esetek egy kisebb részében személyes adattal visszaélés, más esetben rágalmazás/becsületsértés, ezért csak az érintett tehet feljelentést.
Ráadásul (akármennyire is utálom az oldalt, és mindent, amit képvisel), igazuk van azoknak, akik szerint egy interneten publikált videót beágyazni, majd maró gúny tárgyává tenni nem feltétlen büntetendő, nagyon kétesélyes lenne egy ilyen próbálkozás.
Napiszar.com nagyon ritkán sért jogokat, ha meg igen akkor sem súlyosakat.
Senki sem tudja, hogyha valaki feltölt az internetre egy képet (facebook) azzal más az csinál onnantól amit akar.
Rágalmazás
179. § (1)453 Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
Vétségért soha nem fognak akkora kört tenni, mint amennyit erre rá kellene szánni.
Ilyen alapon be lehetne perelni a sztendápos srácokat, szerintem ők durvábban sértik ezeket a jogokat.
A Napiszarra csak olyan tartalom kerül ki, amit egyszer már a tartalom tulajdonosa megmutatott a világnak. Ez nem bűn, ahogy az sem, ha a post szerzője elmondja róla a véleményét.
Ja, hogy az oldalra a leggyökerebb csicskák és agyhalott pics@k kerülnek ki? Kérem, senki se mondta, hogy tartozz közéjük. :)
Szerintem jó oldal, és azon kívül, hogy egy helyre gyűjti a szemetet, semmit sem tesz. Nincs jogsértés, az a legszebb, hogy pont azok működtetik az oldalt, akik háborognak miatta. Szégyen kikerülni oda? Úgy élni nem szégyen, hogy kikerülhetsz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!