Ha feladok apróhirdetést újságban és neten, hogy ilyen-olyan használati tárgyaimat (járóka, pohár, sterilizáló) eladnám és skerül is eldani, amiből van pénzem, akkor adót csalok? Be kell az ebből származó jövedelmem jelenteni valahol, valahogy?
Van rá szabály, hogy éves szinten mennyi az a pénz ami ilyesfajta eladásból (használt használati tárgy) és nem adóköteles. De nem tudom a pontos összeget. Majd biztos lesz aki tudja.
Viszont:
Nem kell minden vevőt otthon fogadni.
Járókát, kiságyat, babakocsit (amit a lakásból visznek el)az ember nem csak elad, henem el is ajándékoz (legalább is mondhatja ezt). Persze, ha abban az évben már az ötödik járóka... arról senki sem hiszi el, hogy saját és nem üzletszerű.
Az apró holmikat vidd el személyesen vagy beszélj meg valahol a közeletekben egy átadási helyet a vevővel. Mi legalább is gyakorta így szoktuk megkapni amikor Vaterán vásárolok. :)
Másik ajánlat: keresd meg a feljelentgetőst és mond neki, hogy rangeteg használt babaruhád van amitől szeretnél megszabadulni. Nem valami szépek mert te is használtan kaptad de nincs szíved kidobni, inkább keresnél olyat aki rászorul. Nem tud-e valakit akinek szüksége lenne rá. Mondd, hogy mindenkit megkérdeztél a házban :DDD Biztonság kedvéért tartalékolj pár rémes darabot otthon, hátha valakit valóban küld.
Ilyen szöveg után, kizárt, hogy feljelentsen.
Jó, hogy felvetetted ezt a gondod, mert én is pont az eladogatáson gondolkodom. Remélem valaki beírja a pontos összeget vagy jogszabályt.
Üdv.A.
Micsoda? Ilyen emberek vannak? Ezt komolyan mondom, hogy nem hiszem el. De azt se gondolom, hogy az APEH a te jarokadbol es poharbol szarmazo "fillerekkel" foglalkozik.
Probald bevinni egy hasznalt uzletbe, es ok eladjak neked. Aztan amikor eladtak, csak a penzert kell menni.
A szomszedot pedig veressetek meg, azt erdemelne.
De azt mondjuk nem tudom elkepzelni, hogy amikor valaki megy a jarokaert, ahhoz oneki mi koze, es miert kellene megtudni, hogy azert valaki ad neked penzt? Mondd, hogy a baratnod az illeto.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!