Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel lehet-e jelenteni azt az...

Fel lehet-e jelenteni azt az erkélyen dohányzó embert aki a hamut az alsó szomszéd erkélyére (virágjaira) szórja, a csikket az utcára vagy a bejárat feletti műanyag tetőre dobja? (és erről videófelvétel is van. )

Figyelt kérdés
Engem elsősorban az zavar, hogy ő alattam az erkélyen dohányzik, hogy ne legyen büdös a lakása, nekem meg az egész lakás a cigije füstjétől bűzlik, pedig senki nem dohányzik nálunk. A fent említett dolgok már csak hab a tortán... De az erkélyen való dohányzást nem lehet megtiltani, de a szemetelést talán lehet büntetni, vagy azt sem???

2012. júl. 17. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Elvileg igen, feljelentheted, gyakorlatilag viszont nem hinném, hogy érdemes. Egyrészt nehéz bizonyítsani a szemetelés tényét (a rendőrségtől ugyanis ne várj csodát, hogy a CSI-ból látott módon majd genetikai vizsgálatot végeztettnek a hozzátok ledobott csikkekkel), másrészt az ilyen jellegű "tyúkperek" évekig el szoktak húzódni, mert nem veszik őket komolyan.

Utóbbi kettő sajnos saját tapasztalat: az egyik idióta szoszédunk 400-500 városi galambot tart a lakásáBAN, néháy patkánnyal egyetemben.. gondolom ebből már kitaláltad, hogy madárürülék és toll borít mindent. ÁNTSZ, kerületi tiszti állatorvos már volt kint, megállapították, hogy a lakók egészségét veszélyezteti a fennálló a helyzet, a per viszont még mindig húzódik, immáron hatodik éve. Mindez Budapesten, egy (amúgy) tök jó környéken (Zugló).

2012. júl. 17. 20:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindenkit fel lehet jelenteni. Épp csak értelme nincs.
2012. júl. 17. 20:28
 3/6 anonim válasza:
kérj védelmet a lakásra jegyzőnél.
2012. júl. 17. 21:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Beszéltél már vele vagy csak jelentgetni akarsz, mert unatkozol?
2012. júl. 18. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Az hogy felszáll a füst és beszáll az ablakon nincs mit csinálni. Joga van az erkélyen dohányozni. Az viszont, hogy ledobálja a csikket az erkélyről, már veszélyes, de nem érdemes ezzel bíróságra szaladgálni. Megkérheted, hogy ne dobálja ki, mert tűzveszélyes, vagy szólhatsz a közös képviselőnek, hogy tegyen ki egy tűzvédelmi figyelmeztető táblát amiben ezt tiltja. Azt is megtehetitek, hogy az SZMSZ-ben, vagy közgyűlésben hoztok egy olyan módosítást, határozatot, hogy tilos az erkélyről cigit kidobálni, és objektív felelősség így meg úgy (ahogyan az autósoknál is működik) és aki mégis kidobál, annak x összeg büntetést kell fizetni a társasháznak. Ekkor te kandiamerázhatsz, ha akarsz, és átadhatod kitakart arccal a bizonyítékot a közös képviselőnek. Szerintem egy közgyűlésen ezt tutira megszavazza a többség.
2012. júl. 23. 16:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ, ez a közgyűléses dolog jónak hangzik.

Ugyanis nem csak az zavar, hogy bejön a füst (mert tudom, ezellen nem tehetek), de ha felgyújtják a házat, az már jobban...

Egyébként nem értem, a füst milyen alapon jöhet be hozzám, de tényleg... és ha én véletlenül épp akkor mosom fel az erkélyt és rájuk csöpög a víz...? Mondom, véletlenül... :D Hisz akkor miért ne mehetne be a víz hozzájuk? :O)))

2012. júl. 23. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!