Miért kell szívnom nekem is a szomszéd cigifüstjét? Tudtok tanácsot adni, hogy ez ellen a passzív dohányzás ellen mit tudok tenni?
Megértelek. Nekem is volt ilyen szomszédom. Nekem konktétan hányingerem van, és iszonyú fejfájásom a dohányfüsttől, egész kicsi gyerekkorom óta (a családban senki nem dohányzik).
Hivatalosan nem tudsz tenni semmit sajnos. :(
szerintem a szomszédjog neki ad igazat, vagyis hivatalosan nem tehetsz semmit.
amúgy fura ez a passzív dohányzás téma, a 80as évekig még a liftekben is lehetett szívni, pedig az eléggé zárt tér, ma pedig már az is zavaró, ha a szél odafújja.
egyre gyengébbek, érzékenyebbek lennének az emberek?
3. és 4. hozzászóló vagyok. Valami biztosan van, mert pld. Írországban és Angliában jártam többször is, ott a Pub-okban egyáltalán nem lehet dohányozni, és ezt tudomásul is veszi mindenki, és nem sértik meg ezt a rendeletet.
Itthon meg mi van? Elmentünk a múltkor a belvárosba egy kávézóba. Pici kávézó, (nevét nem írom ki). Kérdzetem a pincért, hol a nemdohányzó rész? Rámutatott 2 asztalra!!! (a többi asztal MELLETT volt, ami dohányzó. Egy légtérben). Úgy fordultunk is ki, ahogy bementünk.
Miért az én hajam meg ruhám legyen büdös másnak a kedvtelésétől?? (arról nem is beszélve, hogy ténlyeg rosszul vagyok, ha csak megcsap, már attól is). Valószínűleg én ilyen mimóza vagyok.
a nemdohányzók azért nem mennek be a pub-ba mert ott lehet dohányozni, a dohányzók meg azért nem mennének be, mert nemlehet dohányozni:D értitek? és valszeg a dohányosok többsége jár pub-ba...
amúgy meg semmit sem tehetsz, semmi közöd ahhoz h ő mitcsinál a lakásában, akár egész nap dohányozhatna az erkélyen, te akkorsem tehetnél semmitsem, és jogod sincsen hozzá. nincsen tiltva a dohányzás, így ezzel neked kell együttélned. régebben ez nem okozott ekkora problémát, csak mostanában kényes erre mindenki, h jajjj....rámnefújd a füstöt, jajj...jajj...jajjjjj.....első vagyok amúgy, és nem, nemdohányzom. régebben dohányoztam, de már pár éve nem dohányzom. de továbbra sem nézek csúnyán arra, aki mellettem dohányzik közterületen, mert megteheti. semmi jogom h beszóljak neki, és nemis áll szándékomban.
Hehe. Bírom az ilyet, ha a nagymami benn cigizik a lakásban az unokára, az a baj, ha kimegy az erkélyre, az a baj :) Sajna nem tudsz mit tenni semmit, ezzel az erővel ő is mondhatná, hogy szokj rá te, és akkor nem fog annyira zavarni.
A babát megértem, hogy félted, igazad is van benne. Egyébként próbáltad már udvariasan és kedvesen megkérni, hogy csak az egyik erkélyen gyújtson rá, és akkor ti tárogathatjátok a másik ablakot kedvetekre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!