Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most egy ilyen esetben tényleg...

Most egy ilyen esetben tényleg nem számít semmit az elsőbbség?

Figyelt kérdés
Volt egy balesetem amiből engem hoztak ki bűnösnek és küldtek egy zsíros kis csekket. A lényeg az h én zebrán mentem át. Előtte körülnéztem (mégis azt írják h figyelmetlen voltam) és mögüllem kanyarodott egy kocsi arra az útra és elütött. 8 napon belül gyógyuló sérülésem lett. A kocsin állítolag van egy sérülés ami arra utal h én mentem a kocsinak (bicivel voltam) és így én vagyok a hibás. Most az akkor nem számít h ha megadja az elsőbbségemet akkor meg sem történik a baleset?? Vagy ez most hogy van?? Érdemes egyáltalán reklamálnom??
2012. aug. 23. 12:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hát meghallgatást tudtam kérvényezni és ott ha minden jól megy akkor tudnak lefaragni az összegből. Ez szerdán lesz
2012. aug. 24. 11:22
 12/20 anonim ***** válasza:
Na! ez is valami hátha sikerül, én szurkolok neked írj ha túlvagy a meghallgatáson.
2012. aug. 24. 17:44
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen hogy szorítassz nekem. Nagyon kedves vagy. Majd írok :D
2012. aug. 27. 10:35
 14/20 anonim ***** válasza:
OK.
2012. aug. 27. 13:49
 15/20 A kérdező kommentje:
Sokmindent nem tudtam meg. Leírták, lefénymásolták amit kellett és majd jövőhéten megkapom az eredményt
2012. aug. 29. 10:53
 16/20 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem a baleset szempontjabol mindegy, hogy kerdezo ult-e a kerekparon vagy nem.

A zebran volt? Igen.

Elutotte? Igen.

Vagy meg kellett volna halnia, hogy komolyan vegye a sofor, hogy a zebrat ugy kozelitse meg, hogy meg tudjon allni?!

Lehettek volna ott gyerekek is...

2012. szept. 2. 20:52
 17/20 A kérdező kommentje:

16.

Azt mondták a rendőrségen h nem számít, mert CSAK gyalogosként jár az elsőbbség és csak akkor számítottam volna annak ha tolom a bicit. :S Szóval még ha meg is halok akkor is én lennék a hibás. :S Az nem számít h a srác nem figyelt meg ilyenek mert ő nem követett el szabálysértést én meg igen. Ez van. Ilyen ez az ország.

2012. szept. 3. 07:47
 18/20 anonim ***** válasza:
52%

"Azt mondták a rendőrségen h nem számít, mert CSAK gyalogosként jár az elsőbbség és csak akkor számítottam volna annak ha tolom a bicit."

Ezt írtam már az elején is. Én mondjuk ezt el is játszom a biciklissel, hogy ha ül a bringán, nem állok meg (de figyelek rá, ha öngyilkos akar lenni).

2012. szept. 3. 08:11
 19/20 A kérdező kommentje:

Na hát igen. Egyszer jártam angliában. Ott ha megáll az ember a zebra mellett akkor az össze kocsi egyből megáll és szépen átengedi. Ott ilyen nincs.

Utolsó: Ehez meg csak annyit h a srác saját bevallása szerint épp a haverjával dumált és ezért nem vett észre. Csak gondolom ezt a rendőröknek már nem említette

2012. szept. 3. 08:41
 20/20 anonim ***** válasza:
47%

En Angliaban elek, ez is jobb, mint otthon, de eleg csak Ausztria, Nemetorszag, Svajc vezetesi kulturajat megnezni. Ott tenyleg megall, ha csak a zebra fele indulsz. Emlekszem egy eve kb. Nyiregyhazan egy bacsi elgazolt egy not a zebran(!), metereken tolta, es allitasa szerint nem vette eszre!!!

Na de mi van, ha gyerekek szaladnak ki a zebrara? Nekik meg nincs olyan felelem-erzetuk... Nem veletlenul lett bevezetve, hogy a zebrat olyan sebesseggel kell megkozeliteni, hogy meg tudjon allni. Es ne 30 meteres feknyommal...

2012. szept. 3. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!