Most egy ilyen esetben tényleg nem számít semmit az elsőbbség?
Figyelt kérdés
Volt egy balesetem amiből engem hoztak ki bűnösnek és küldtek egy zsíros kis csekket. A lényeg az h én zebrán mentem át. Előtte körülnéztem (mégis azt írják h figyelmetlen voltam) és mögüllem kanyarodott egy kocsi arra az útra és elütött. 8 napon belül gyógyuló sérülésem lett. A kocsin állítolag van egy sérülés ami arra utal h én mentem a kocsinak (bicivel voltam) és így én vagyok a hibás. Most az akkor nem számít h ha megadja az elsőbbségemet akkor meg sem történik a baleset?? Vagy ez most hogy van?? Érdemes egyáltalán reklamálnom??2012. aug. 23. 12:58
1/20 anonim válasza:
Toltad a biciklit vagy ültél rajta?
2/20 A kérdező kommentje:
Ültem de akkor ott a rendőrök azt mondták h nem számít mert kissebb szabálysértés mint az h nem adta meg az elsőbbséget. Meg am sem azért lettem én a ludas hanem azért mert áll úgy van sérülés a kocsin h azt hozták ki balőle h én mentem őneki.
2012. aug. 23. 13:03
3/20 anonim válasza:
A zebrán csak gyalogosként van elsőbbséged. Mivel te ültél rajta nem gyalogosnak számítasz. Amúgy szabálytalan is zebrán a biciklin ülve közlekedni.
4/20 anonim válasza:
te voltál a hibás,te okoztad a balesetet,
téged is büntettek meg
mit nem értesz ezen ?
5/20 anonim válasza:
Zebrán tolni kell a biciklit, mivel szabálytalanul ültél rajta, nem számítasz gyalogosnak, innentől te vagy a hibás.
Szär ügy, de a kerékpárosokra is vonatkozik a KRESZ.
6/20 anonim válasza:
Kérdező az a baj hogy nem tudsz ebből a helyzetből jól kijönni, mert te is követtél el szabálytalanságot. Szerintem az a maximum hogy ha fele fele arányt eltudsz érni, de ehhez is kicsi az esély ha már eldöntötték hogy te vagy a felelős, mert innentől neked kell kezdeményezni és bizonyítani hogy a másik fél is szabálytalan volt, és hát a rendőrséggel szemben ez elég nehéz.
7/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. Hát mindenképpen bemegyek. Hátha tudok valamit alakítani. H legalább ne ezt a nagy összeget kelljen. Csak erre kiváncsi voltam h számít-e valamit. Ezek szerint nem.
2012. aug. 23. 15:01
8/20 anonim válasza:
sok szerencsét! aztán majd ha vége írjál hogy milett veled.
9/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Holnap délutánra ha minden igaz, megtudom. Majd írok
2012. aug. 23. 18:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!