Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most egy ilyen esetben tényleg...

Most egy ilyen esetben tényleg nem számít semmit az elsőbbség?

Figyelt kérdés
Volt egy balesetem amiből engem hoztak ki bűnösnek és küldtek egy zsíros kis csekket. A lényeg az h én zebrán mentem át. Előtte körülnéztem (mégis azt írják h figyelmetlen voltam) és mögüllem kanyarodott egy kocsi arra az útra és elütött. 8 napon belül gyógyuló sérülésem lett. A kocsin állítolag van egy sérülés ami arra utal h én mentem a kocsinak (bicivel voltam) és így én vagyok a hibás. Most az akkor nem számít h ha megadja az elsőbbségemet akkor meg sem történik a baleset?? Vagy ez most hogy van?? Érdemes egyáltalán reklamálnom??
2012. aug. 23. 12:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Toltad a biciklit vagy ültél rajta?
2012. aug. 23. 13:00
 2/20 A kérdező kommentje:
Ültem de akkor ott a rendőrök azt mondták h nem számít mert kissebb szabálysértés mint az h nem adta meg az elsőbbséget. Meg am sem azért lettem én a ludas hanem azért mert áll úgy van sérülés a kocsin h azt hozták ki balőle h én mentem őneki.
2012. aug. 23. 13:03
 3/20 anonim ***** válasza:
A zebrán csak gyalogosként van elsőbbséged. Mivel te ültél rajta nem gyalogosnak számítasz. Amúgy szabálytalan is zebrán a biciklin ülve közlekedni.
2012. aug. 23. 13:06
 4/20 anonim ***** válasza:
52%

te voltál a hibás,te okoztad a balesetet,

téged is büntettek meg

mit nem értesz ezen ?

2012. aug. 23. 13:17
 5/20 anonim ***** válasza:

Zebrán tolni kell a biciklit, mivel szabálytalanul ültél rajta, nem számítasz gyalogosnak, innentől te vagy a hibás.

Szär ügy, de a kerékpárosokra is vonatkozik a KRESZ.

2012. aug. 23. 13:36
 6/20 anonim ***** válasza:
Kérdező az a baj hogy nem tudsz ebből a helyzetből jól kijönni, mert te is követtél el szabálytalanságot. Szerintem az a maximum hogy ha fele fele arányt eltudsz érni, de ehhez is kicsi az esély ha már eldöntötték hogy te vagy a felelős, mert innentől neked kell kezdeményezni és bizonyítani hogy a másik fél is szabálytalan volt, és hát a rendőrséggel szemben ez elég nehéz.
2012. aug. 23. 14:41
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. Hát mindenképpen bemegyek. Hátha tudok valamit alakítani. H legalább ne ezt a nagy összeget kelljen. Csak erre kiváncsi voltam h számít-e valamit. Ezek szerint nem.
2012. aug. 23. 15:01
 8/20 anonim ***** válasza:
sok szerencsét! aztán majd ha vége írjál hogy milett veled.
2012. aug. 23. 16:28
 9/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Holnap délutánra ha minden igaz, megtudom. Majd írok
2012. aug. 23. 18:02
 10/20 anonim ***** válasza:
rendben.
2012. aug. 23. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.