Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A férjem és tesói örökölték...

Borbélyné Edina kérdése:

A férjem és tesói örökölték az apjuk után a 3 szobás házat, de az anyuknak haszonélvezete van rajta.1, nincs kulcsunk a lakáshoz és nem tudunk bemenni. Kérhetünk-e kulcsot és van jogunk bemmenni oda?

Figyelt kérdés
2, anyósom télen a 3 gyerekétől kért fejenként 10 000 ftot a rezsibe mert nem tudta fizetni. Köteles vagyok fizetni? 3, honnan tudom meg hogy fizeti a számlákat és nincs tartozás ha nem tudunk bemenni és nem látjuk a számlákat.4, Köteles vagyunk füvet vágni és rendbe tartani a kertet vagy az a haszonélvező dolga? 5, ha kitesznek a jelenlegi albérletből jogunk van a tulajdonunkba költözni vagy arra nem ad jogot. Főleg a kulcsos dolog érdekelne,
2012. júl. 20. 13:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%

"Köteles vagyok fizetni"

Nem, ha nem te használod akkor nem

"honnan tudom meg hogy fizeti a számlákat"

Belehet menni a szolgáltatóhoz, érdeklődni a számla iránt.

"Köteles vagyunk füvet vágni és rendbe tartani a kertet vagy az a haszonélvező dolga"

Nem vagy köteles, de nem árt.

"ha kitesznek a jelenlegi albérletből jogunk van a tulajdonunkba költözni vagy arra nem ad jogot"

Nincs jogotok mert a haszonélvezeti jog magasabb mint a tulajdoni jog.

2012. júl. 20. 20:13
 12/14 anonim ***** válasza:
78%
A 3 tesó miatt a férjed csak 33%.-ra tulajdonos ily meg főleg nem kell kulcsot adnia.
2012. júl. 20. 20:16
 13/14 anonim ***** válasza:

Nálunk most pont ugyanez a helyzet, együttérzek veletek. Itt is maghalt az após, az ő fél házát a 3 gyerek örökölte, de anyósnak az egészen haszonélvezete van, és pont ma kértem tőle kulcsot, és nem akart adni, merthogy mi sem adtuk oda neki a tetőtéri ajtó kulcsát (mi az emeleten lakunk, külön háztartás lesz, csak még nincs kész).

Szerintem ha nincs külön elszeparálva egy rész, aminek külön kulcsa van, akkor nem köteles kulcsot adni nektek, de ez csak papíron van így, erkölcsileg azért annyi tisztesség lehetne benne, hogy nem zárja ki a saját fiát, nem él vissza a jogával.

Ha nem laktok ott, milyen alapon kér bele a rezsibe? Felnőtt ember, oldja meg. Nektek is megvan a magatok baja, épp elég, hogy albérletet kell fizetni, miközben ott van az a ház. Egyébként nagy ház legalább?

Ha nem laktok ott, semmire nem vagytok kötelesek, de komolyan semmire. Annyi, hogy ha anyós el akarja adni a házat, kell a 3 gyerek papíron aláírt beleegyezése, és utána meg kell hogy kapják a pénzüket. Ez az anyós ilyen önző, vagy mi? Nem engedi, hogy ott lakjatok, de elvárja, hogy kiszolgáljátok az igényeit, ez milyen dolog már?

2012. júl. 30. 15:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Ja bocs, most olvasom, hogy 3 szobás... De hogy néz ki a felosztás? Csak azért érdekelne, mert ha pl van emelet, akkor azt kérhetitek, hogy oda mehessetek vagy ilyesmi.
2012. júl. 30. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!