Köteles vagyok-e fizetni azért a gyerekeimnek, mert az édesapjuk halála után 1/2 házat örököltek, a másik fele az én tulajdonom, és az egész házra özvegyi haszonélvezettel rendelkezem? Jelenleg ebben a házban élek.
Ha kifizetted a részüket, akkor nem kell adnod neki már semmit.
Ha a jelenlegi házad is az örökség része volt és azt nem számoltad bele, akkor kérheti abból is a részét, más kérdés hogy erkölcsileg nagyon szemét dolog a lányodtól, ha nem haragszol. Én ilyet sosem tennék a szüleimmel, az egyszer biztos.
Az elsőnek igaza van... Mindkét esetben is... Sajnos közelről érint a dolog, de ezt most hagyjuk...
Naszóval, annak sz állapotnak a fele illeti meg őket, ami a néhai férjed halálakor fennállt... Ez viszont minde ingatlanra és ingóságra érvényes... Tehát ha mindjuk csak egy lakásotok lett volna, és a fele "még a bankké" akkor a hitel negyede is az övé lenne... Ha a panellakás eladőásával a teljes bentlévőségét kifizetted, akkor semmi követelése nem lehet...
Ámbár (és tényleg ne haragudj) de ebben az esetben kissé gerinctelen a lányod... Ez részben mindenki hibája... Hidd el, tudom, csak én éppen a másik oldalon vagyok... Beszélj vele, és próbáljatok megegyezni, kibékülni... Nem jó az ilyen dolog a háznál...
Sok sikert!!!
A haszonélvezeti jog erősebb a tuljadonjognál! Amíg élsz,nem vagy köteles semmit fizetni a gyerekeidnek!
Ha fizetnél nekik,az azt jelentené,hogy megvennéd az örökrészüket! Erre neked semmi szükséged nincs,mert az egész házra van haszonélvezeti jogod,és nincs szükséged tulajdonjogra.
Nem követelhet semmit a lányod! Ha kiadod a ház egyrészét,a bevétel csak téged illet meg,őt nem.
Mit kellene megvenned tőle? Az apai rész tulajdonjoga az övék már,a te tulajdonrészedet majd megöröklik,ha meghaltál!
Neked nincs szükséged az ő örökségük tulajdonjogára,mert azon is van haszon élvezeted. A te részedért pedig miért akarna pénzt kérni tőled?
Azt még érteném,ha a te részedet ő akarná megvenni tőled,de te mit vennél meg tőle?
Az ilyen kapzsi gyerekkel megszakítanám a kapcsolatot.
Kedves Kérdező!
Ha kifizetted a részüket, hogyhogy nem került az ingatlan csak a Te nevedre átírásra? Itt valami gikszer - mulasztás - van.
Sürgősen pótoljátok a telekkönyvi átírást, ezek után azt követelnek, amit akarnak, alaptalan.
egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!