Köteles vagyok-e fizetni azért a gyerekeimnek, mert az édesapjuk halála után 1/2 házat örököltek, a másik fele az én tulajdonom, és az egész házra özvegyi haszonélvezettel rendelkezem? Jelenleg ebben a házban élek.
Figyelt kérdés
2006-ban meghalt a férjem, ezáltal gyerekeim örökölték minden vagyonát, én, mint özvegyi haszonélvező maradtam.Eladtam egy panellakást, melyből kifizettem a részüket, és leköltöztem a nyaralónak épített családi házunkba. Lányom az általunk vett /diplomaosztóra kapott/ panellakását eladta, és az örökségét hozzátéve új építésű lakást vett, de ehhez hitelt kellett felvegyen, plusz új autót vett. Nem bírja a hitelek fizetését, ezért engem fenyeget, hogy fizessek havi 25.000.- Ft-t, mert az ő részében is lakom, vagy azt a részt adjam ki, és a befolyt összeget neki fizessem. Rokkantnyugdíjas vagyok, 37 év közalkalmazotti munkával, én már nem tudok hegyeket mozgatni, valakit idefogadni, kerülgetni, és féltem is a még maradék otthont. A fenyegetéstől még jobban lebetegedtem, úgy érzem, hogy egy élet munkája semmis a gyerekem kapzsisága miatt. A Férjem halálával kapcsolatos, és az örökösödéssel kapcsolatos minden költségeket én álltam, a házzal, a költözéssel kapcsolatosan is, az állagmegóvást, /új nyílászárókat csináltattam, tisztasági festést, mázolást a beköltözéskor, és egy kertes ház minden költségét.../ most már sajnos egyedül, a Férjem nélkül, a gyerekek, különösen a lányom fenyegető követelésével a hátam mögött. Köszönöm a javaslatot, mit tehetnék még, hogy nyugodtabban éljek?2010. dec. 2. 08:37
11/11 anonim válasza:
Nekem is van két lányom, de ha így viselkedne velem bármelyikük is, biztos nem hagynék rá semmit. Még várja is a halálát a kedves kérdezőnek, hiszen akkor nem kéne külföldön dolgoznia. Remélem az én két lányom soha nem fog velem így viselkedni, annyira együtt érzek Önnel!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!