Örököltem egy ház 1/3át, ha lemondok a tulajdonjogról, attól még haszonélvezet létesítését kérhetem a gyerekeimnek?
Az írta a közjegyző a levélben, hogy a törvényes örökösök kérhetik a haszonélvezeti jog megváltását.
Ha én lemondok a gyerekeim javára, létesíthetek számukra haszonélvezeti jogot?
TArtozás van a házon, közmű meg ilyenek. Nem tudom kifizetni. Azért akarok a gyerekeknek hasz.él.jogot, hogy legyen egy "mentsváruk" ha valaha is muszáj lenne abban a házban élniük, pl. anyagi okok miatt nem tudnának albérletet fizetni. uis abban lakunk.
gyámügy miért szólna bele?
nem a tartozásról van szó, azt csinálsz az örökségeddel, amit akarsz, de amint a gyerekeidnek haszonélvezeti joga lesz, az már úgymond a gyerekeid érdeke az lesz, hogy a haszonélvezeti joguk, mint érték megmaradjon
ha a házon több a tartozás, mint az értéke, akkor ne vegyétek át az örökséget, ha a ház többet ér, mint a tartozás, vedd át az örökséget és a többi tulajdonos fizessen ki, vagy adjátok el a házat és osszátok el az eladási ár és a tartozás különbözetét
Köszi a válaszokat. Sajnos egy sem jó.
A hasz.élv. jog megváltása azt jelenti, hogy ha van a házon, akkor megtehetem, hogy a tárgyaláson kiváltom azt attól akinek a nevén van. Létesíteni nem lehet, csak ha házastárs vagyok.
Csak azért írtam le, mert időközben megtudtam ezt, és hogy többen is tudjunk róla, nem okoskodás.
Még egyszer köszi szépen, hogy próbáltatok segíteni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!