Rendőr belenézhet a táskámba?
Figyelt kérdés
például közteren este igazoltatnak , és arra gyanakodnak hogy alkohol van a táskámban ( és van is :D ) akkor belenézhetnek? aznem az én tulajdonom? vagy az már nem érdekes?2012. júl. 3. 13:30
11/16 anonim válasza:
Utolsó:
Viszont azt hiszem 24 vagy talán 48 órára is ok nélkül őrizetbe vehet, és bent tarthat... szerintem erre gondolt.
12/16 anonim válasza:
Könyörgöm, ne informáljátok félre az embereket! Utolsó, ilyen nincs, hogy ok nélkül őrizetbe vesz! Konkrét jogszabály: BEtv. (1998. évi XIX.tv) 126.§-át tessék elolvasni (a kodifikáció az interneten is elérhető)!
Jobb, ha az emberek tisztában vannak a jogaikkal is, és jó lenne, ha olyan emberek, akik teljes mértékben laikusok a témában, ne szóljanak hozzá, mert félrevezetik az embereket és azzal nem kevés kárt tudtok okozni! Köszönöm!
13/16 anonim válasza:
Ok nélkül nincsen, de mondjuk azt mondja hogy megverted vagy kábítószert talált nálad,a mit ő tett bele a hétvégi bulija után.
14/16 anonim válasza:
Csak úgy meg sem motozhat és nem is nézhet bele... Csak ha bűncselekmény alapos gyanúja áll fent, akkor teheti meg! Csak úgy nem tapizhat le és nyithatja ki a táskád. Az más kérdés, hogy megkérdezi, hogy kinyitod-e, és ha azt mondod nem máris megvan az alapos gyanú...
15/16 anonim válasza:
Először is a rendőr megállít és igazoltat, lehetősége van ennek keretében ruházat- csomag- és járműátvizsgálást végeznie, a motozás az pedig orvos jelenlétében történik, ahol azonos nemű orvos végzi a testüregek vizsgálatát
16/16 anonim válasza:
Persze, nekem egyszer szetturtak a táskám, az igazolvány tartom, a penztarcam összes rekeszet! Azthittek találnak valamit...:) 24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!