Rendőr belenézhet a táskámba?
Figyelt kérdés
például közteren este igazoltatnak , és arra gyanakodnak hogy alkohol van a táskámban ( és van is :D ) akkor belenézhetnek? aznem az én tulajdonom? vagy az már nem érdekes?2012. júl. 3. 13:30
1/16 anonim válasza:
pont tegnap lattam a tvben (amerikai rendorok voltak benne),egy ember ulta kerekparjan,es ok ugygondoltak hogy valami nem stimmel vele...erre fel leszallitottak,es volt nala egy hatitaska...kipakoltak! Es talaltak nala fuvet!!! rogton beultettek a rendorkocsiba...nah mindegy nem eza lenyeg,hanem az hogy szerintem igen...itthon is igy lehet...de mondjuk Amerikaban sokminden mas...
2/16 anonim válasza:
nemcsak,hogy belenézhet,
de még meg is motozhat egy rendőr,
mivel,hogy a rendőr, az nem csak egy biztonsági őr,
3/16 anonim válasza:
Persze + biztonsági őr is belenézhet.
4/16 A kérdező kommentje:
értem:) köszönöm a gyors válaszokat.
arra gondoltam hogy hátha nem nézhet bele, hátha van erre valami jogszabály vagy mittudomén. mertmost a közterületen való ivászatot felvitték 50ezer forintra... és gondoltam kilehetett volna védekezni :D dehát sajnos nem
2012. júl. 3. 13:37
5/16 anonim válasza:
De attól, hogy volt a táskádban alkohol tartalmú ital, még nem jelenti azt, hogy közterületen fogyasztottál is belőle.
6/16 anonim válasza:
Ha a táskádban viszel valamit az nem közterületen ivás. Persze ha 18 alatt vagy az más.
7/16 anonim válasza:
A rendőr hatósági személy. Megmotozhat, a dutyiba is bevihet. De a közterületen csak alkoholfogyasztás tilos, a táskádban természetesen lehet alkohol.
8/16 anonim válasza:
Így van. Lehetsz 18 alatt is, és lehetsz közterületen is, attól még a lezárt alkoholos ital miatt nem tehet semmit.
(Persze, tesz ha akar, de akkor is tesz, ha nincs nálad semmi, mert a rendőr, ha keresztbe akar tenni, akkor keresztbe is tesz).
De lényegében nem ütközik jogszabályba az, hogy te alkoholos italt cipelsz. Miért ne lehetne cipelni? Valahogy el kell vinni hazáig...
9/16 anonim válasza:
A szomszéd nénike is belenézhet ! Az a lényeg hogy jogszabály szerint meg kell-e mutatnod neki a táskádat. Rendőrnek igen, biztonsági őrnek az utcán már nem.
10/16 anonim válasza:
Igen, belenézhet, de csak felszólítást követően nézhet bele - tehát felszólít, hogy mutasd a táskádat, te szépen kinyitod és ő meg belenéz. Börtönbe meg nem vihet be - egyik idióta hozzászóló írta -, maximum a rendőrőrsre/kapitányságra vihet be, de a szabad mozgásodban korlátozó kényszerintézkedést csak a rendőrségről szóló tv.-ben, illetve a BEtv.-ben meghatározott esetekben alkalmazhat, egyébként csak úgy nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!