Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rendőr belenézhet a táskámba?

Rendőr belenézhet a táskámba?

Figyelt kérdés
például közteren este igazoltatnak , és arra gyanakodnak hogy alkohol van a táskámban ( és van is :D ) akkor belenézhetnek? aznem az én tulajdonom? vagy az már nem érdekes?
2012. júl. 3. 13:30
1 2
 1/16 anonim válasza:
pont tegnap lattam a tvben (amerikai rendorok voltak benne),egy ember ulta kerekparjan,es ok ugygondoltak hogy valami nem stimmel vele...erre fel leszallitottak,es volt nala egy hatitaska...kipakoltak! Es talaltak nala fuvet!!! rogton beultettek a rendorkocsiba...nah mindegy nem eza lenyeg,hanem az hogy szerintem igen...itthon is igy lehet...de mondjuk Amerikaban sokminden mas...
2012. júl. 3. 13:33
 2/16 anonim ***** válasza:
37%

nemcsak,hogy belenézhet,

de még meg is motozhat egy rendőr,

mivel,hogy a rendőr, az nem csak egy biztonsági őr,

2012. júl. 3. 13:33
 3/16 anonim ***** válasza:
18%
Persze + biztonsági őr is belenézhet.
2012. júl. 3. 13:34
 4/16 A kérdező kommentje:

értem:) köszönöm a gyors válaszokat.

arra gondoltam hogy hátha nem nézhet bele, hátha van erre valami jogszabály vagy mittudomén. mertmost a közterületen való ivászatot felvitték 50ezer forintra... és gondoltam kilehetett volna védekezni :D dehát sajnos nem

2012. júl. 3. 13:37
 5/16 anonim ***** válasza:
56%
De attól, hogy volt a táskádban alkohol tartalmú ital, még nem jelenti azt, hogy közterületen fogyasztottál is belőle.
2012. júl. 3. 13:39
 6/16 anonim ***** válasza:
56%
Ha a táskádban viszel valamit az nem közterületen ivás. Persze ha 18 alatt vagy az más.
2012. júl. 3. 13:41
 7/16 anonim ***** válasza:
63%
A rendőr hatósági személy. Megmotozhat, a dutyiba is bevihet. De a közterületen csak alkoholfogyasztás tilos, a táskádban természetesen lehet alkohol.
2012. júl. 3. 13:47
 8/16 anonim ***** válasza:
28%

Így van. Lehetsz 18 alatt is, és lehetsz közterületen is, attól még a lezárt alkoholos ital miatt nem tehet semmit.

(Persze, tesz ha akar, de akkor is tesz, ha nincs nálad semmi, mert a rendőr, ha keresztbe akar tenni, akkor keresztbe is tesz).

De lényegében nem ütközik jogszabályba az, hogy te alkoholos italt cipelsz. Miért ne lehetne cipelni? Valahogy el kell vinni hazáig...

2012. júl. 3. 14:03
 9/16 anonim ***** válasza:
A szomszéd nénike is belenézhet ! Az a lényeg hogy jogszabály szerint meg kell-e mutatnod neki a táskádat. Rendőrnek igen, biztonsági őrnek az utcán már nem.
2012. júl. 3. 15:29
 10/16 anonim ***** válasza:
Igen, belenézhet, de csak felszólítást követően nézhet bele - tehát felszólít, hogy mutasd a táskádat, te szépen kinyitod és ő meg belenéz. Börtönbe meg nem vihet be - egyik idióta hozzászóló írta -, maximum a rendőrőrsre/kapitányságra vihet be, de a szabad mozgásodban korlátozó kényszerintézkedést csak a rendőrségről szóló tv.-ben, illetve a BEtv.-ben meghatározott esetekben alkalmazhat, egyébként csak úgy nem..
2012. júl. 3. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!