Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit léphetek ez esetben?

Szilviasz kérdése:

Mit léphetek ez esetben?

Figyelt kérdés
Egy rendezvényen vettem részt , melyen történt az öltözőben egy lopás. Meggyanúsítottak, hogy én tettem, de semmi közöm nincs hozzá. A sértett nem akar feljelentést tenni. De követeli rajtam hogy fizessek neki. Mit tegyek jelentsem fel? Kamerák voltak felszerelve a helység körül az bizonyítaná hogy ártatlan vagyok, de ezt csak a rendőrség nézheti meg. MIt tegyek?

2012. jún. 26. 17:21
 1/3 asmosys ***** válasza:
Ha ártatlan vagy, ne fizess. Az áldozat meg csináljon amit akar. Ha rendőrségre megy, majd ott elmondják neki hogy mi a kockázata annak, ha valakit megvádol. El fog menni a kedve.
2012. jún. 26. 17:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Pontosan így van ahogy az elöttem írták.Ha a sértett olyan biztos a dolgában,hogy te voltál,jelentsen fel.A rendőrség majd kikéri a biztonsági kamera felvételeit.Ha te tiszta vagy,akkor egész nyugodtan jelentgessen,de utána meg te jelentsd fel "rágalmazás és becsületsértésért".Röviden ennyi.
2012. jún. 26. 17:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem mások előtt gyanúsított meg, akkor semmit, ha igen, akkor rágalmazás, magánvádas eljárás.

Ha elmegy a rendőrségre és téged jelent fel, akkor hamis vád, de erre csak akkor van lehetőséged ha bűncselekmény hiányában ejtik az ügyet.

Ha van annyi esze, hogy ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, akkor meg nem tehetsz semmit, ha a rendőrség mégis elővesz.

2012. jún. 26. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!