Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy skizofrén nő ellen mit...

Egy skizofrén nő ellen mit lehet tenni ilyen esetben? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Szóval a történet röviden:

Nagyszüleimnek van egy kis hétvégi birtokuk, ami egy telekre épült egy másik hétvégi ingatlannal. Magyarul van 2 külöm ház, külön földrész, de közös telken. Ez nagyon jól működött 30 éven át, mígnem a szomszéd idős házaspár tavaly meghalt, és az örökösök eladták a telekrészt ennek a skrizofén nőnek.

A probléma, hogy ez nő állandó jelleggel úgy éli ki a betegségét, hogy veszekszik magában. Ez azt jelenti, hogy kiáll a tereszra (vagy a házában, de akkor is jól hallatszik), és torokszakadtából üvölt, mintha veszekedne valakivel, de közben válaszol is rá magának. Ilyenkor aztán trágár szavakat nem mellőzve szid mindenkit, köztük a nagyszüleimet is, mintha ők jogtalanul lennének a saját telkükön. Beszélni egyszerűen nem lehet vele. El lehet képzelni, milyen egész nap ezt az ordibálást hallgatni, amikor egy ilyen telekre épp azért megy ki az ember, hogy egy kis nyugalma legyen. Már néha azon voltam - pedig nem vagyok erőszakos típus -, hogy odamegyek hozzá és megtépem.

Amúgy szerintem ez a nő gyámság alatt van, de az anyja nem is jár ki hozzá, mivel már megverte az anyját is. Azóta gondolom, hogy senki nem gyakorolja felette a felügyeletet, szerintem a gyógyszereit sem szedi, így még inkább kénytelenek vagyunk hallgatni az ordibálását.

Nyáron mindenképp pontot akarnék tenni az ügy végére, de még nem tudom, hogy hogyan. A nagyszüleim telke is elértéktelenedett így, el sem lehet adni, senki nem venné meg egy ilyen nő mellett.

Abban biztos vagyok, hogy amit csinál, az kimeríti a zaklatás tényállását, kérdés, hogy csinálnak-e vele valamit, ha skrizofén.

2012. jún. 10. 14:10
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Skrizofént akartam írni a címben.
2012. jún. 10. 14:11
 2/18 anonim ***** válasza:
61%
Gyámügyre kellene bemenni, hogy mit lehet ilyennel tenni. Talán ha közveszélyes el is viszik. Semmi esetre nem szabad bántanod, mert a végén téged büntetnek meg.Szociális gondozó majd valamit kitalál. Nem szabad lenne egyedül ott lennie felügyelet nélkül
2012. jún. 10. 14:18
 3/18 anonim ***** válasza:
55%

Honnan veszed, hogy skzofrén (Mármint láttál róla valami orvosi papirt vagy miböl gondolod?)

Miböl gondolod, hogy gyámság alatt áll? Honnan veszed, hogy az anyja a gondnoka?

Ha a két feltételezésed igaz, akkor ebben az esetben a gyámjához kell fordulni. De mivel a saját területén csinálja, nem hiszem, hogy sokat lehetne ellene tenni.

2012. jún. 10. 14:22
 4/18 A kérdező kommentje:

Onnan veszem, hogy az anyja mondta, amikor odaköltözött. De miután ez a nő nekiment az anyjának is, az anyja többet felé sem néz. Azt valószínűsítem, hogy korlátozottan cselekvőképes, mivel nyugdíjat (legalább is valami ellátást) is kap, ennak ellenére, hogy kb. 35 éves.

Akkor ha valaki a saját területén folyamatosan hangoskodik és szidalmaz másokat az ellen nem lehet tenni semmit, mert a saját területén csinálja?

2012. jún. 10. 14:26
 5/18 anonim ***** válasza:
61%

Ordít magában és válaszol is rá:D

Mondjuk, szedhetnél belépőt, ha találnál embereket, akik a telkeden szeretnének nézni kabarét.

2012. jún. 10. 14:26
 6/18 A kérdező kommentje:

Nem rossz ötlet 14:26-os!

Amúgy még más hangon is beszél, ahogy válaszolgat magának.

Nem értem az ilyeneket miért nem lehet valami zártosztályra bezárni és miért kell neki még nyugdíjat is fizetni, amikor életében nem dolgozott egy napot sem?

2012. jún. 10. 14:33
 7/18 anonim ***** válasza:
A jegyzőnek kellene bejelenteni. Remélhetőleg segítenek nektek.
2012. jún. 10. 14:33
 8/18 anonim ***** válasza:
58%

A gyámja felel érte. A jegyző őt vonja felelősségre, a nyugalmatok zavarása miatt.

amúgy a skizofrénia jól karban tartható gyógyszerekkel. A gyám azért is felelős, mert ennyire elhanyagolta, magára hagyta.Ha szedné a gyógyszert, semmi sem látszana rajta pár hónap után. Talán másik gyám kellene.

Annak meg, ki meg nem érti, miért gondoskodnk a betegekről: remélem, te sosem fogsz rászorulni másokra. De nem tudhatod.

2012. jún. 10. 14:37
 9/18 A kérdező kommentje:

Én is a jegyzőre gondoltam első körben.

Értem én, a társadalom miért gondoskodik a betegekről, de ha már egy ingyenélő, akkor legalább húzná meg magát, és ne zavarná mások nyugalmát.

2012. jún. 10. 14:40
 10/18 anonim ***** válasza:
51%

Nem ingyenélő, hanem beteg. Éppen ezért azt sem tudja, hogy meg kell húznia magát.

(igaz is - miért is kellene bárkinek meghúznia magát, mert te így szeretnéd?)

Úgy tűnik, a legfőbb megoldási területnek ezt a fórumot találod, hiszen a nyilvánvaló helyeket, mint gyámügy és önkormányzat, meg nem kerested. Semmiféle ordibálást nem kell egyébként elfogadni, inkább a megszüntetésére kell megtalálni a legjobb megoldást. Az pedig az előbbi.

2012. jún. 10. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!