Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy skizofrén nő ellen mit...

Egy skizofrén nő ellen mit lehet tenni ilyen esetben? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Szóval a történet röviden:

Nagyszüleimnek van egy kis hétvégi birtokuk, ami egy telekre épült egy másik hétvégi ingatlannal. Magyarul van 2 külöm ház, külön földrész, de közös telken. Ez nagyon jól működött 30 éven át, mígnem a szomszéd idős házaspár tavaly meghalt, és az örökösök eladták a telekrészt ennek a skrizofén nőnek.

A probléma, hogy ez nő állandó jelleggel úgy éli ki a betegségét, hogy veszekszik magában. Ez azt jelenti, hogy kiáll a tereszra (vagy a házában, de akkor is jól hallatszik), és torokszakadtából üvölt, mintha veszekedne valakivel, de közben válaszol is rá magának. Ilyenkor aztán trágár szavakat nem mellőzve szid mindenkit, köztük a nagyszüleimet is, mintha ők jogtalanul lennének a saját telkükön. Beszélni egyszerűen nem lehet vele. El lehet képzelni, milyen egész nap ezt az ordibálást hallgatni, amikor egy ilyen telekre épp azért megy ki az ember, hogy egy kis nyugalma legyen. Már néha azon voltam - pedig nem vagyok erőszakos típus -, hogy odamegyek hozzá és megtépem.

Amúgy szerintem ez a nő gyámság alatt van, de az anyja nem is jár ki hozzá, mivel már megverte az anyját is. Azóta gondolom, hogy senki nem gyakorolja felette a felügyeletet, szerintem a gyógyszereit sem szedi, így még inkább kénytelenek vagyunk hallgatni az ordibálását.

Nyáron mindenképp pontot akarnék tenni az ügy végére, de még nem tudom, hogy hogyan. A nagyszüleim telke is elértéktelenedett így, el sem lehet adni, senki nem venné meg egy ilyen nő mellett.

Abban biztos vagyok, hogy amit csinál, az kimeríti a zaklatás tényállását, kérdés, hogy csinálnak-e vele valamit, ha skrizofén.

2012. jún. 10. 14:10
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Fogom keresni a "nyilvánvaló helyeket", csak gondoltam előbb elolvasok néhány véleményt. Szerintem pontosan ez a célja ennek az oldalnak.
2012. jún. 10. 15:18
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

Beteg szerencsétlen, arról ő nem tehet, nem jókedvében van munka nélkül.Jobb lenne, ha egy ilyet engednének dolgozni valahol?Igen, megnézném, ha egy kerítés elválasztana minket(bár ha jobban belegondolok, nem lenne tisztességes dolog kiröhögni őt), viszont nem szeretnék például egy munkahelyen összezárva lenni vele.Civilizált ember pedig nem kívánhatja, hogy kirekesszük magunk közül a betegeket és mindenféle ellátás nélkül maradjanak.

Szép is lenne, ha a skizofrénia gyógyítható lenne dilibogyókkal, csak sajnos nem az.Ráadásul egy skizofrén még ha szed is bogyót, azzal sem biztos, hogy teljesen 100-as.Pszichiátriát nem tudnád kihívni, amikor épp tombol?

2012. jún. 10. 15:33
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha a gyámja nem tesz semmit, akkor jelentsd fel. Mivel a szomszéd fenyeget és zaklat téged, megteheted. Az alapján, amit elmeséltél róla, zárt osztályon lenne a helye, kizárt, hogy képes ellátni magát egyedül. Ha meg a gyámja nem tud gondoskodni róla, akkor jobb helyen van olyan helyen, ahol a nap 24 órában vigyáznak rá és talán javítani tudnak az állapotán. Persze tudom, hogy nincs sok hely mentális betegségben szenvedőknek a magyar egészségügyben, de mindenkinek így lenne a legjobb.
2012. jún. 10. 16:24
 14/18 anonim ***** válasza:
nem lehet így, nem tud magáról gondoskodni. Pl. konfliktusba keveredik a szomszédokkal. Jót teszel vele is, ha bejelented. Csak lesz valami! Biztos hosszadalmas. Jegyzőnek kell intézkednie.Lehetne addig is valami szép sövényt emelni. Meg fog oldódni ez, de nem egy nap alatt.
2012. jún. 10. 17:39
 15/18 anonim ***** válasza:
58%

Ismétlem a jó hírt: a skizofrénia igaz hoyg nem gyógyítható, de ha rendesen szedi a gyógyszert, naygon sok beteg tünetmentesen vagy kevés tünettel tartható.

csdak ha jobban vannak, akkor nem akarják már szedni, az a baj.

2012. jún. 10. 17:41
 16/18 anonim ***** válasza:
58%
És nem ártana a körzeti orvossal sem beszélni,hogy például ő mit javasolna még mielött a fél környéket kivégzi egy hideg/meleg front érkeztével.Ha az édesanyja a gyámja,és így magára hagyta,illetve nem jelentette be,hogy a továbbiakban nem hajlandó felügyeletet vállalni felette, csúnyán megfogják büntetni.De meg is érdemli.
2012. jún. 11. 00:23
 17/18 anonim ***** válasza:
33%

A hangoskodás miatt kérhetsz birtokvédelmet.

A gyámhivatalt meg már sokan javasolták.

Az "aki beteg húzza meg magát" miatt, meg szégyelld magad.

2012. jún. 11. 08:04
 18/18 A kérdező kommentje:
Ha még olvassa ezt valaki, a nő meghalt. Egyik éjjel kifeküdt a kivilágítatlan úttestre és egy autó 90 km/h-val keresztülhajtott rajta... Azért nem így akartam, hogy rendeződjön a probléma... :(
2013. nov. 23. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!