Elfogadják ilyen esetben ezt is?
Egy éve kikértem a nagyszüleim háború alatt kötött házasságáról szóló papírokat. Nagyon megörültem, hogy egyáltalán megvolt, most tűnt fel, hogy csak hatósági bizonyítványt kaptam.
Ez önmagában igazolja a házasság tényét is, vagy mehetek vissza még egy papírért?
Hivatalos helyen kell igazolnom a nagyszüleim házasságát, ezért kérdezem.
A papír fejléce szerint hatósági bizonyítvány, szerepelek én rajta, mint kérelmező (és a szokásos személyes adataim), a kérelmezés indoklása, a nagyszüleim neve (más adatuk nem), a házasságkötés helye és időpontja.
Egy nagy kódexszerű könyvből nézték ki az adatokat, hogy pontosan ott mennyi adat szerepelt, azt nem tudom. Az aggaszt, hogy a nevükön kívül nem szerepel más személyes adatuk. VAgy lehet, hogy a negyvenes években még ennyi szerepelt csak?
Igen, a vallás miatt kaptam a hatósági bizonyítványt. Viszont nem tudom, hogy ez magát a házasság tényét is igazolja, vagy netán beleköthetnek abba, hogy "hát ez a Kis Marika és Nagy István lehet névrokona is a nagyszüleidnek". Mivel más adat nincs, amivel a személyazonosságukat bizonyítani lehetne. (Illetve születési anyakönyv van, de ugye az lehet két másik, ugyanilyen nevű emberé is).
A saját, "modern" házassági anyakönyvemben szerepel mindkettőnk neve, anyja neve, születési helye és ideje. Ez zavart meg.
Itt akadtam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!