Jogos vagy sem?
Figyelt kérdés
A szüleim elváltak már vagy 13 éve,ma pedig anyám azon vitatkozik velem(Mondjuk nem értem,hogy nekem ehhez mi közöm),hogy apám nem fizette őt ki a házból.Anno apám örökölt egy házat,majd a házasságuk alatt ehhez építettek hozzá,erről viszont nincs semmilyen papír,úgy értem,anyám neve nem szerepel sehol.Tényleg beadhatja és követelheti az ő részét?2012. jún. 21. 12:27
11/17 anonim válasza:
A ház apád különvagyona, de minden, amit a házasság alatt ráköltöttek, az közös: a törlesztés, a felújitás, a hozzáépités.
De ezt a váláskor kellett volna rendezni, Nem hiszem, hogy ennyi év után lehet igénye erre.
A legokosabb, ha a birósái ingyenes panasznapra bementek, és ott kértek felvilágositást.
12/17 A kérdező kommentje:
Mégegyszer köszönöm a válaszokat.Utána nézek ennek az ingyenes bírósági pansznapnak és elviszem,másként úgysem nyugszik meg.
2012. jún. 21. 13:13
13/17 anonim válasza:
Lehet, hogy közös megegyezéssel rendezték a vagyonjogi helyzetet, és kapott mást a lakás helyett. Akkor már nem fog tudni mit tenni.
14/17 A kérdező kommentje:
Utolsó...
Rákérdeztem,és igen közös megegyezéssel rendezték a vagyonjogi helyzetet,állítólag egy garzont kellett volna kapnia,viszont sem azt,sem pénzt nem kapott.
2012. jún. 21. 13:37
15/17 anonim válasza:
sajnos késő lesz a bírósághoz fordulni,akkor kellett volnaamikor nem kapta meg a garzont.
Miért nem tette?
16/17 anonim válasza:
Tulajdoni igények nem évülnek el, így bármikor kérheti a jogos tulajdoni részét. Amit megállapíthatnak az épület értéknövekedésének fele. Ismerek olyan ügyet, ahol az egyik fél válás után 10 évvel kérte tulajdoni részét és meg is kapta.
17/17 anonim válasza:
Ha építkeztek, ahoz kellett építési engedély, így megállapítható, hogy vagyonközösség idejében épült-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!