Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
élettársi kapcsolat megszakad- van egy közös gyerek-.
Részletek alább olvashatók. Jogos-e a követelés?
Figyelt kérdés
Egy nő és egy férfi 8 évig élettársak. A férfinak volt egy 5 milliós lakása, amiből vesz egy házat és hozzá 3 millió ft hitelt, amelyen ő az adós, a nő az adóstárs. A férfi közös névre íratja a házat, de a hitelt csak ő fizeti -ezt tudja bizonyítani is. 6 év után születik egy gyermek, ekkor a nő nevére felvesznek 2 millió ft hitelt, tehát a nő az adós, a férfi az adóstárs. Ezt a hitelt is a férfi fizeti, de az első egy évben úgy, hogy a nő kezébe adja a törlesztés összegét - ezt nem tudja a férfi bizonyítani, a nő természetesen tagadja- de egy év után már hivatalosan is a férfi fizeti a törlesztést. Ez utóbbi hitel már végtörlesztve lett a férfi által. Az élettársi kapcsolat megromlik, a nő elköltözik a gyerekkel, és most követel 3 millió forintot. Jogos a követelés? Továbbá a nő nem járult hozzá a rezsihez, a ház felújításához anyagilag, csak az ételt vette meg.
Dehogy jogos! Sőt! A pasi helyében a gyereket is elperelném, mert ilyen személységű anya mellett nem lenne jó felnőnie!
2012. ápr. 17. 17:01
2/13 anonim válasza:
Az anyukának van tulajdonrésze a lakásban :-( Ez így elég sok jogot ad neki :-(
Jó lenne ügyvédet megkérdezni, hiszen a tulajdonjogot nem lehet csak úgy elvenni.
2012. ápr. 17. 17:02
3/13 anonim válasza:
Szerintem kérhet, nem a házat követeli, csak egy összeget, szült egy gyereket, az ételt ő vette, gondolom a háztartást is vezette, főzött,mosott. Ellátott téged és a te gyereked is, te viszont 0 forinttal elküldenéd.
2012. ápr. 17. 17:07
4/13 anonim válasza:
na nehogy már a gyerekszülésért még fizetni kelljen, meg azért mert az anyuka főzött
Az b@szna be ha ezt mind pénzért tenné .
A Nő meztelen p.csával ment oda, mindent a hapsi fizetett így nem kéne hogy kapjon bármit is.
A nő vette a kaját
a hapsi házat, hitelt fizetett, rezsi fizette, és megteremtett mindet amire szüksége volt az asszonynak és a gyereknek
Remélem nagyon jó ügyvéde lesz a pasasnak és egy forintot sem kap ez a nő
2012. ápr. 17. 17:36
5/13 anonim válasza:
Ezért kell házasodni. Persze ezt a nőnek írnám. Valami azért biztos jár neki, ha a nevén van. Szép ember vagy, kihajítod a gyerekedet a semmibe?Na, csak az anyától válnak az apák? Ha-ha, itt a szép mintapélda. Vagyonközösség volt gondolom, tök mindegy, kinek a számlájáról ment a hitel, mert te fizettél mondjuk 50000-et hitelre, ő meg ugyanennyiből megvette a kajátokat...Lehetett volna fordítva is. Hogy jogilag hogy van, nem tudom, mert én házasodtam, de erkölcsileg a kifizetett hitel fele jár neki.
2012. ápr. 17. 17:44
6/13 anonim válasza:
igen erkölcsileg a nőt is illetik jogok, de látom máshogy is
nézzük a nő szeméből
szült egy férfinek gyerekeket (ezzel feláldozta az életét egy férfinak) minden pénzét hazaadta (értsd úgy: gondolom megtakarítása nulla)nincs pénze, nincs pasija, az egész életét a családjának adta, ami sokkal többet ér, mint 3 millió.
nos a fentiekből erre következtetek.
csak mert nálunk is ez megy, csak mi együtt vagyunk. minden pénzem megy a háztartásra, a gyerekre, de a párom fizeti a hitelt és folyamatosan azzal támad, hogy a ház is miatta van, én mit tudok felmutatni...
2012. ápr. 17. 18:18
7/13 A kérdező kommentje:
Na igen, azt nem mondtam, hogy elküldte a francba a pasi 0 ft-tal a nőt: fizeti a gyerektartást minden hónapban, és amikor szétmentek, a nő elvitte az EGÉSZ berendezést, tök üres lett a ház -és a berendezést is a pasi vette, de úgy gondolta, hogy tényleg ne menjen el semmivel. ÉS a nő többször költözött lakásból lakásra, a pasi költöztette a saját pénzén, sőt a legelső albérleti díját a nőnek ki is fizette. A nő annyit se mondott, hogy bú, vagy bá. Tehát szerintem a nőnek sok mindent megadott annak ellenére, hogy csak a kaját állta. Hozzáteszem, a férfi elmondásából két hét alatt elköltötte a nő a fizetését (110 ezer ft volt akkor), aztán költötte a pasiét. A vége felé már a pasi külön számlán kezdte el gyűjteni a megtakarított pénzét, mert már annyira nem tudott bánni a nő a pénzzel). Most a nő a gyerektartással együtt 210 000 ft-ot keres, és a mai napig egy fillér megtakarítása sincs. Ezt a nő mondta, de állítólag azért, mert a gyerekre költ. A múltkor a gyerek lakcím bejelentésével kapcsolatban küldött egy adatlapot, de véletlenül benne maradt a dossziéban egy 25 000 ft-os telefonszámla...
2012. ápr. 17. 21:19
8/13 anonim válasza:
Jó, talán ezt előbb is mondhattad volna, mert ez már más.
2012. ápr. 17. 21:20
9/13 A kérdező kommentje:
Ja, és a nőnek előtte nem volt semmije, egy szatyor ruhával költözött össze a pasival. A házat csak azért íratta a pasi közös névre, mert a nő ezt szerette volna. Közös számlájuk nem volt az együtt élés alatt sem. (de volt olyan, hogy a pasi megkérte a nőt, hogy másnap adja fel a csekkeket a postán, ehhez kitette az asztalra a megfelelő összeget. Másnap a csekk megmaradt, a pénz el lett költve...)
2012. ápr. 17. 21:23
10/13 anonim válasza:
Hogy a nő tud-e spórolni vagy nem,ez most már lényegtelen.Ha a férfi a farka helyett az eszére hallgatott volna,most nem lenne szarban.Úgy tudom az élettársi kapcsolatban mindent bizonyítani kell papírral,hogy ki mit és mire költött,ha ez nem bizonyítható,akkor feleződik.Egy jó ügyvédre lesz szükséged.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!