Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » élettársi kapcsolat megszakad-...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

élettársi kapcsolat megszakad- van egy közös gyerek-. Részletek alább olvashatók. Jogos-e a követelés?

Figyelt kérdés
Egy nő és egy férfi 8 évig élettársak. A férfinak volt egy 5 milliós lakása, amiből vesz egy házat és hozzá 3 millió ft hitelt, amelyen ő az adós, a nő az adóstárs. A férfi közös névre íratja a házat, de a hitelt csak ő fizeti -ezt tudja bizonyítani is. 6 év után születik egy gyermek, ekkor a nő nevére felvesznek 2 millió ft hitelt, tehát a nő az adós, a férfi az adóstárs. Ezt a hitelt is a férfi fizeti, de az első egy évben úgy, hogy a nő kezébe adja a törlesztés összegét - ezt nem tudja a férfi bizonyítani, a nő természetesen tagadja- de egy év után már hivatalosan is a férfi fizeti a törlesztést. Ez utóbbi hitel már végtörlesztve lett a férfi által. Az élettársi kapcsolat megromlik, a nő elköltözik a gyerekkel, és most követel 3 millió forintot. Jogos a követelés? Továbbá a nő nem járult hozzá a rezsihez, a ház felújításához anyagilag, csak az ételt vette meg.
2012. ápr. 17. 16:25
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
a pasi előző lakásának adás-vételi szerződése meg van, a hiteltörlesztésre ott vannak a banki kivonatok, a felújításhoz megvett építő anyagról is van számla a pasi nevén. Egyébként a nő - idáig- nem tagadja, hogy nem adott bele a házba. Arra hivatkozik, hogy vezette a háztartást, rendben tartotta a házat.Azt mondta "ha én nem lettem volna, akkor ez a ház nem lenne most ilyen szép". Végül is a házban lévő tulajdonrésze névleges. A Polgári Törvénykönyvben találtunk "közös vagyon megszüntetését". Mivel a nővel többszöri megegyezés után sem lehetett megegyezni, hogy mondjon le a tulajdonrészéről, így bírósághoz kell fordulni. Csak nem tudom, hogy mennyire lehetünk abban biztosak, hogy megnyerjük a pert.
2012. ápr. 18. 07:32
 12/13 anonim válasza:
A ház felének az értéke jogos, de a nő egy pióca, ezt a helyzetet rengeteget tapasztaltam, az ilyen nők, félig a haszonért élnek kapcsolatban, munkakerülő ingyenélők. Személyes tapasztalatom is van, én azt mondom, meg kell várni, hogy merre megy a per, és ha a férfi hátrányára, akkor el kell kezdeni alkudozni, pl 1.5, 2 millió forintért. És a gyereket (egy hozzászóló említette) mért kéne elperelni? 2-3 éves gyereket nyilván az anya neveli. De amennyiben azt akartad közölni, kedves kérdező, hogy a gyerek felneveléséhez kell a nőnek az a 3 millió, akkor Teljesen más a helyzet, a férfi felelősséggel tartozik a gyerek után.
2012. máj. 20. 22:38
 13/13 anonim válasza:
De azt mindenképp le kell kötni, hogy ne közvetlen a nő kapja meg, hogy önkényesen költhesse el, mert elszórná 2 hónap alatt.
2012. máj. 20. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!