Szerintetek mit kaphatok/kaphatunk? Lent a többi! 24F
ügyvéd vagyok, egy törekvő kis ügyész simán rátok húzza a garázdaságot, mert ez az. 3 évig terjedő. DE általában pénzbírság a sörök kifizetésén kívül.
És attól, hogy a nyomozó szerint nem lesz belőle semmi, még lehet, attól függ lesz e kedve az ügyésznek rátok húzni a vizes lepedőt.
Ember, olvasd el a Btk-t, minden tényállási elemet megvalósítottatok. És attól, hogy együtt működsz, ami szép és jó és enyhítő körülmény, attól még a törvényi büntetési tétele 3 évig terjedő. Ezzel, mint írtam nem állítom, hogy letöltendőt vagy akár felfüggesztette kapnál, reálisabb a pénzbírság.
De a büntetőjog nem úgy működik, hogy elkövetsz egy szabálysértést vagy bűncselekményt megbánod, együttműködsz és akkor el van felejtve,
A tetteknek következményei vannak. És hidd el nekem több ilyet láttam mint te.
A bíró saját mérlegelési körében dönti el a büntetést a büntetési tételen belül. Persze ha garázdaság lesz a vád. A 3évig terjedő azt jelenti, hogy 0tól 3 évig terjedhet. És az, hogy neked ez nem tetszik vagy röhejesnek tartod, attól még tény. Ha a bíróságon a garázdaság lesz a vád, a bíró fellapozza a btkt (nyilván képletesen, mert fejből tudja a büntetési tételeket) , megnézi, hogy ezeknek 0-3 év adható és az ügy körülményeire tekintettel dönt. A körülmények között van az is, hogy együttműködtél. De önmagában az együttműködés nem zárja ki a büntetést. Másrészt, szintén meglátod ha magad is elolvasod az ittasan való elkövetés súlyosbító körülmény.
Mindazonáltal a társadalomra veszélyesség alacsony fokára, a megbánásra valamint a túlzsúfoltságra való tekintettel (hacsak nem akar senki veletek példát statuálni és nem nagyon véresszájú) pénzbírságot fogtok kapni.
Minek kérdezel ha segíteni szándékozó emberek elmondják őszintén a dolgokat. Neked is van neted googlizz rá.
Javaslom a bíró előtt mutass egy kis alázatot és vegyél vissza a nagy pofádból. Ez a legjobb tanácsom számodra ami napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!