Vodafone (és minden szolgáltató) változtat az előfizetői szerződéseken a mobiladó miatt. Van jogom felbontani felük a szerződést?
sms ben írták hogy változik az előfizetői szerződé, illetve ez is benne állt:
Felmondási jog: 2003:C.tv.132(5)ászf 9.2.4
Ez azt jelenti szerződést bonthatok? vagy ők hivatkoznak erre hogy ők megtehetik hogy emelik a havidíjamat?
Anno volt egyi lyen már a vodánál régebben, hogy értesítés nélkül emelték a havidíjunkat, utólag már nem tudtunk reklamálni...most élnék a lehetőséggel végre hogy szerződést bontsak velük minden anyagi és egyéb következmény nélkül. Nem tudom van e lehetőségem erre, nem értek az ilyendolgokhoz, meg ugye minden szolgáltató emeli a tarifákat akkor most elvileg mindenki bonthat szerződést?
Segítene valaki a témában?köszönöm
Talán vedd elő a szerződést, ott írják hogy mikor bontható fel.
De arra tippelek igen.
Azt persze nem hirdetik,hogy az értesítéstől számítva 15nap van jelezni a felmondási szándékot.
Ha nem jelzed,elfogadásnak minősül!
BOCSI
folyt.:
át, le is álltam vele. majd köv honapba automatikusan kaptam a netet, amit ki is számláztak. amit megint miért mikor nem is igényeltem, nem zavart, mert ugyis akartam, ugyan azt amit kaptam. itt is küldték az smst mikor már az internet forgalmam meghaladta a 80 %-ot. köv honapba már nem küldték az sms, így én a havi 1000 FT helyett 5000 -res számlát kaptam netre....... B...meg magukat Váltok, ha most lehet, mert én is ezt kaptam amit a kérdező is kérdez. szóval felmondhatom, bármilyen következmény nélkül meg is teszem, mert még van 1 év a hűségnyilatkozatból.
Akkor biztosan felmondhatom?
VI) A szerződés időtartama (9. fejezet)
1) Az egyoldalú szerződésmódosítással kapcsolatban az előfizetőt megillető jogok
Üzleti ÁSZF 9.2.4 Amennyiben Szolgáltató általi egyoldalú módosítás az Előfizetőre nézve hátrányos
rendelkezéseket tartalmaz, az Előfizető a módosításról szóló értesítés kézhezvételét követő 8 (nyolc) napon
belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult a határozott idejű Előfizetői Szerződés azonnali hatályú,
felmondására. Nem mondhatja fel a határozott idejű Előfizetői Szerződést ilyen esetben akkor, ha az
Előfizetői Szerződést a határozott időtartamból eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a
módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és
az Előfizető felmondja az Előfizetői Szerződést, a Szolgáltató az Előfizetőtől nem követelheti a szerződés
felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét.
Lakossági ÁSZF 9.2.4 Amennyiben Szolgáltató általi egyoldalú módosítás az Előfizetőre nézve hátrányos
rendelkezéseket tartalmaz, az Előfizető a módosításról szóló értesítés kézhezvételét követő 15 (tizenöt)
napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult a határozott idejű Előfizetői Szerződés azonnali
hatályú, felmondására. Nem mondhatja fel a határozott idejű Előfizetői Szerződést ilyen esetben akkor, ha az
Előfizetői Szerződést a határozott időtartamból eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a
módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és
az Előfizető felmondja az Előfizetői Szerződést, a Szolgáltató az Előfizetőtől nem követelheti a szerződés
felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét.
"Nem mondhatja fel a határozott idejű Előfizetői Szerződést ilyen esetben akkor, ha az
módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. "
Ez a lényeg, gyakorlatilag senki nem mondhatja fel.
( a vásárláskor kapott kedvezmény a készülék ára volt, azt meg a mostani változás nem érinti.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!