Jogos a volt internet szolgáltató követelése?
Az elmúlt évben a Fraktal kft biztosította/szolgáltatta lakásunkban a netet 12 hónapon keresztül.Az egy év
kedvezményes időszak lejárta után ,írásban lemondtam a szolgáltatásukat,amit ők tudomásul vettek és írásban
visszaigazolták a lemondásomat.
Ezután mégis,még 5 hónapon keresztül, havonta,megemelt díjas számlákat küldözgettek ki.
Ezt az 5 számlát természetesen már nem fizettem be. Ma már ott tart az ügy,hogy a Credit Controll behajtó cégen
keresztül fenyegetnek,hogy ha nem fizetem ki nekik a szerintük jogosan követelt 5 hónapot,akkor jelzálogot
jegyeznek be a lakásomra.
Mit kéne,hogy tegyek ,mi lenne a helyes ?
Nézd meg a szerződést tényleg, hogy áll a hűségidő.
Ha nincs semmi ilyen, akkor jöjjenek csak. Írd meg nekik, hogy szeretettel várod őket a bíróságon.
Ha ott a kezedben a papír, hogy írtál, átvették, és visszaírtak, hogy OK, tudomásul vettük, akkor nem tudnak mit csinálni.
Egy év volt csak a hűségidő.
A lemondás után azért küldtek még 5 számlát,mert egy adminisztrációs hiba folytán a saját számlázási osztályukat ők nem értesítették a szerződés megszünéséről.
De ennél sokkal nagyobb a baj.
Ezek - a Fraktal és a Credit Controll -nem mennek bíróságra ,hanem kiküldték a fizetési felszólítást,és ha nem fizetem be akkor ráterhelik a jelzálogot a lakásomra.Ha jogos ,ha nem.
Ezt,hogy tudnám kivédeni ?
Elsőnek szerintem menj el a helyi békéltető testülethez (városházán biztos meg tudják mondani a címet),
vagy kapásból menj egy ügyvédhez, vidd a papírokat, és ő tudni fogja, hol kell indulni a perrel.
Értem én, hogy fogadjak egy ügyvédet,de ezeket ez sem érdekli,világ szégyenére akkor is be fogják terhelni a nemlétező adósságukkal a lakásomat néhány napon belül ,ha engedem ,ha nem .
Ezt nem lehet valahogy megoldani ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!