Jogos a volt internet szolgáltató követelése?
Az elmúlt évben a Fraktal kft biztosította/szolgáltatta lakásunkban a netet 12 hónapon keresztül.Az egy év
kedvezményes időszak lejárta után ,írásban lemondtam a szolgáltatásukat,amit ők tudomásul vettek és írásban
visszaigazolták a lemondásomat.
Ezután mégis,még 5 hónapon keresztül, havonta,megemelt díjas számlákat küldözgettek ki.
Ezt az 5 számlát természetesen már nem fizettem be. Ma már ott tart az ügy,hogy a Credit Controll behajtó cégen
keresztül fenyegetnek,hogy ha nem fizetem ki nekik a szerintük jogosan követelt 5 hónapot,akkor jelzálogot
jegyeznek be a lakásomra.
Mit kéne,hogy tegyek ,mi lenne a helyes ?
Én dolgoztam egy követeléskezelő cégnél. Az egyetlen, amit tehetnek, hogy fizetési meghagyásos eljárást kezdeményeznek veled szemben. Amikor erről megkapod a levelet, akkor 15 napon belül írásban mondj ellent, mivel a követelés egyértelműen nem jogos. Ekkor tájékoztatják a követelő felet az ellentmondásodról. Ha még mindig tartja magát a követeléséhez, akkor polgári perré alakul az egész. Itt már nincs más dolgod, mint a kitűzött tárgyalási napon besétálni a bíróságra, és bemutatni a felmondásodat, és annak visszaigazolását.
Ahhoz hogy jelzálogjogot jegyezzenek be az ingatlanodra, jogerős bírósági végzés kell. (De általában ezt még egy végrehajtási eljárás is megelőzi, úgyhogy ez szokott lenni az utolsó lépés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!