Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek nekem kellene...

Szerintetek nekem kellene kifizetni egy szolgáltató, felelőtlen szerződés kötését?

Figyelt kérdés
2002.ben albérlők laktak a lakásomban,amiről szerződés is készült.Másfél év után elköltöztek.Nem sokkal késöbb kaptam az akkori MATÁV-tól egy felszólitó levelet,miben 62e forintos számlát követelnek,mint telefon számla(!).Én semmilyen telefonvonalat nem kértem,és utánajártam az ügynek.A MATÁV úgy kötött szerződéseket,hogy elég volt felhivni az ügyfélszolgálatot,és bemondani az adatokat.Majd hozták a készüléket,és már üzemelt is.Semmilyen személyes adatokat,nem kértek a szerelésnél sem,a szerződést meg postafordultával kellett visszaküldeni.A szerződésen az adataim valóban rajta vannak,de az nem az én irásom.Az adataimat a lakbérleti sz.-ről másolhatták le.
2011. febr. 8. 12:25
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Nem semmi. így jár aki rendes. Azt át lehet verni.

Ha per lesz nekik kell bizonyítani, h te kötötted a szerződést. Azért nem árt ha te is tudod ezeken felül is még bizonyítani, h semmi közöd a szerződéshez.

Ha a MATÁV-nak így is jó , csak köthessen minél többet , akkor vessen magára.

Én nem fizetnék ,de te tégy amit jónak látsz.

Amikor megjelentek a mobiltelefonok és lett nekünk is ,kértem h vágjanak le tőlük.Nem siettek .Közbe még jöttek a számlák 0-perc használattal . Nekem nem vt kedvem vacakolni velük némi veszekedés után kifizettem őket.

2011. febr. 8. 12:35
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Egy rendkívül gátlástalan cég.Nekem is volt velük gondom, nehezen sikerül tőlük megszabadulni.

Ezt a volt bérlőddel tudnád lerendezni, mert rajtad behajtják a pénzt.

2011. febr. 8. 12:47
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Először is egy 2002-es követelés érvényesíthetősége, ha eddig csendben voltak, igencsak "kérdéses", bőven túl van még az általános polgárjogi elévülésen is (a távközlési szerződésekből eredő igények elévüléséről nem is beszélve).

Emellett okirathamisítás is történt, ezért az akkori "lakók" előszedhetők...

Harmadsorban neked élő szerződésed a szolgáltatóval nem volt, téged fizetésre nem kötelezhetnek. Ha úgy gondolják, akkor vigyék perre a dolgot, te pedig mondj ellent. NE FIZESS olyanért, ami egyrészt már nem is érvényesíthető, másrészt semmi közöd sincs hozzá...

2011. febr. 8. 12:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Írj nekik egy levelet az alb. szerződés másolatával, írd le benne, hogy ők kötöttek szerződést, és őket kerestessék...
2011. febr. 8. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb amit tehetsz, hogy felhívod az akkori albérlőket és jelzed nekik, hogy 3 napjuk van neked eljuttatni a számla ellenértékét vagy indulsz a szerződéssel a rendőrségre és feljelented őket okirathamisításért.
2011. febr. 9. 10:57
 6/7 A kérdező kommentje:
A volt albérlők már eltüntek.Ez a szemét Matáv,viszont a tartozást eladta az OTP faktoringnak,aki az összeget feltuningolta 162.400 Ft-ra.Erről 2009 ben értesitettek utoljára,tehát arra vigyázva,hogy a követelés ne évüljön el.A rendörségen már évekkel ezelött voltam,majdnem hogy kiröhögtek,ilyen piti üggyel.Aztán azt a javaslatot is kaptam,hogy igazságügyi irás szakértőt bizzak meg,potom 200 000 Ft-os munkadijjal!!! Egyszóval ez az egész nevetséges.De a volt Matáv arról mélyen hallgat,hogy ezeket a szerződéseket,hogyan köthették,mindenféle személyes adatok ellenörzése nélkül.Mindenesetre,én nem fizetek egy fillért sem.
2011. febr. 9. 11:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Az rendben van, hogy az albérlő eltűnt, de nevét, stb tudod. Nem hiszem, hogy ne lehetne megtalálni.

Másrészről vigye csak perre a behajtócég. A bíróságon meg megmondod a bírónak, hogy neked gőzöd nincs miért téged csesztetnek ezzel, mutasd meg neki az ajánlott tértivevényes levél másolatát, amiben leírtad a MATÁVNAK (vagy a behajtóknak), hogy te NEM kötöttél semmiféle szerződést így nem érted mit is akarnak tőled.

És mivel a bizonyítási kényszer NEM rajtad van, hanem nekik kell bebizonyítani, hogy te kötöttél szerződést innentől bukta.

2011. febr. 9. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!