Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt megteheti? Hogyan működik?...

Ezt megteheti? Hogyan működik? Többi lent

Figyelt kérdés
Párom jövő héten hétfőn indulna Németországba dolgozni!A jelenlegi munkahelyén a főnöke nem engedi el...Kötelezheti a páromat a felmondási idő ledolgozására? Elvileg ha azonnali hatállyal mond fel akkor nem köteles ledolgozni,főleg ha a párom lemond a jutatásokról!Mennyi ideig tarthatja benn a cég a papírjait? Előre is köszönjük a segítséget!
2012. máj. 22. 11:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy egyedül a közös megegyezésnél lehet az,hogy a cég eltekint a felmondási időtől.Ezért ha azonnali hatállyal lép ki valaki a cég kötelezheti a 30 napos felmondási időre.

Nem igazán értem,hogy a párod aki azonnali hatállyal lépett ki ,milyen juttatásokról mondott le.Elvileg ha nem dolgozza le a felmondási idejét,a cég be is perelhet,hogy megkárosította őket,és még a párod fizethet nekik.

Még valamit.Én is azonnali hatállyal léptem ki annak idején,és én kértem,a felmondási idő eltekintését a külföldre távozás miatt.Nekem ,bár elég szemét főnököm volt csak 1 hetet kért,hogy az utódomat tanítsam be.Ez még belefért.

Mivel indokolták,hogy nem engedik el??

2012. máj. 22. 12:17
 2/16 A kérdező kommentje:

A drága főneke azért nem engedi el,mert a párom a legjobb csiszolója,a másik meg hogy a fél cég lassan elmegy külföldre!

Azért kell ledolgozni a 30napot hogy megkapja a pénzt ami még megileti...de ha nem dolgozza le akkor ugye nem kapja meg...Neki sajnos nincs ideje ledolgozni...Ha hétfőn nem megy ki németbe akkor elesünk havi 700ezer ft tól...Itthon havi 120at keres...Gondolom érthető hogy miért is kell kimennie

2012. máj. 22. 12:22
 3/16 anonim ***** válasza:

Én értem,de a főnök ettől függetlenül megteheti hogy nem engedi el.

Akkor most nektek kell eldönteni mi a fontosabb.

A németországi 700 ezres fizetése

VAGY a még ki nem fizetett 120 ezres fizetése..

2012. máj. 22. 12:24
 4/16 anonim ***** válasza:
még valamit.Nem árt utána járni,hogy a főnök meddig megy el.Ha mondjuk nem tölti le a felmondását akkor képes lenne-e a főnöke perelni a férjedet cég megkárosítása miatt..
2012. máj. 22. 12:25
 5/16 anonim ***** válasza:
Illetve hogy mennyi lenne a büntetés, mert ha a férjednek mondjuk fizetnie kéne 200.000 Ft-ot, lehet hogy még akkor is megérné kimenni.
2012. máj. 22. 12:39
 6/16 anonim ***** válasza:
Egyébként meg az a legegyszerűbb, ha kiíratja magát táppénzre, a főnök pedig bekaphatja a f*szt.
2012. máj. 22. 12:40
 7/16 anonim ***** válasza:

ma 12:40

Nem rossz ötlet a táppénz,csak éppen a kérdező férjének nem jó,mert hiába menne táppénzre,külföldre nem hete ki.

Ugyanis az új rendelet miatta,ha valaki ilyen hosszú ideig táppénzen van(30 nap az hosszú idő) akkor az orvos bármikor házhoz mehet,meglátogatni.Valószínű,hogy nem fog,de otthon kell tartózkodnia,mert minden héten be kell mennie a táppénzes papírjáért.(csak az első alkalomra adnak ki 2 hetet,utána hetente írják ki.Tudom,én 6 hétig voltam táppénzen lábtörésért,és nekem is így írták a ki a táppénzes papírokat.Ha kimegy a férje,nem tud bemenni a papírokért..(hacsak nem fog tudni hetente egy alkalommal hazajönni.

2012. máj. 22. 12:44
 8/16 anonim ***** válasza:
nem mehet ki* javítva
2012. máj. 22. 12:45
 9/16 A kérdező kommentje:
Egy perce kb hogy telefonált a párom,hogy azt mondta a főnöke hogy felmondhat de akkor mennek a munkaügyi biróságra....Táppénzre azért nem mehet a főnök elmondása szerint mert fizikailag kell ledolgoznia a 30napot..:S
2012. máj. 22. 12:49
 10/16 anonim ***** válasza:
Az nem baj, mivel ha elmegy táppénzre és többet vissza sem néz, a főnök egy idő után hajlani fog a közös megegyezéssel való azonnali felmondásra. ;-)
2012. máj. 22. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!