Mi van akkor ha nem fizetem a gyerektartást, mondjuk csak 2 havonta fizetném?
""Az, hogy a gyerekekkel tartod-e a kapcsolatot, illetve, hogy ök tartják-e veled, ilyen esetben lényegtelen""
Ez nem teljesen igaz. Ugyanis ha a szülő (jelen esetben az anya) nem engdi a láthatást vagy tíltja a gyermek láthatását - bírósági úton lehet kérni a gyerektartás fizetés megszüntetését.
Nem mindig a férfi a hibás - sőt!!!
Az én esetemben is az asszony lelépet a kétt gyerekel, pedig nem iszom nem dohányzom rendes munkahelyem van. Fizetem a gyerektartást , pedig az asszony nem engedi a láthatást! Nem akarom megszüntetni a gyerektartást míg az jogilag jár nekik hiszen ezzel a életkörűlményeiket javítom.
11/14 ma 18.40
Gyerektartást akkor is kötelező fizetni,ha a kötelezett NEM tartja a kapcsolatot a gyermekeivel.A kapcsolattartásnak semmi köze a fizetési kötelezettséghez,az javarészt a gyámhatóságra tartozik.Ahogy olvasom a 'gyerekek"lassan felnőtt emberek,valószínüleg már eltudják dönteni,hogy akarnak-e az apjukkal/anyjukkal kapcsolatot tartani.Nagykorúság után rokontartási kötelezettség van,HA a gyermek nappali tagozaton tanul.HA NEM TANUL,AKKOR nincs rokontartási kötelezettséged.
Nagyon félre értettek engem ÉN VAGYOK AZ ANYA. Én vittem őket mindenhova, rossz jegyet kaptak én szidtam le őket én tartottam kordában őket. Az apjuk nem foglalkozott vele,na és akkor szerintetek egy gyerek hol szeret jobban lenni ahol bármit megtehet vagy ahol tanulni kell stb?
Gondolkodjatok!
Semmit nem tudtok a részletekről nagyokosok. Minek kell a torkának ugrani?
A kérdésre válaszolva:
Gyerektartás nem fizetése = "Kiskorú veszélyeztetése" bűncselekmény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!