Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van akkor ha nem fizetem a...

Mi van akkor ha nem fizetem a gyerektartást, mondjuk csak 2 havonta fizetném?

Figyelt kérdés
Eddig fizettem rendesen,a gyerekek le se sz*rnak amikor mindent megtettem értük,de ezt most hagyjuk.
2012. máj. 5. 18:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

""Az, hogy a gyerekekkel tartod-e a kapcsolatot, illetve, hogy ök tartják-e veled, ilyen esetben lényegtelen""

Ez nem teljesen igaz. Ugyanis ha a szülő (jelen esetben az anya) nem engdi a láthatást vagy tíltja a gyermek láthatását - bírósági úton lehet kérni a gyerektartás fizetés megszüntetését.

2012. máj. 5. 18:40
 12/18 anonim ***** válasza:
74%
Az biztos segít jó kapcsolatban lenni a gyerekeiddel, ha nem fizetsz gyerektartást, nagy ember leszel a szemükben. Senki nem mondta ugye, hogy a gyerekeket nem elég megcsinálni, fel is kell nevelni őket, s nem csak akkor, ha szimpatikusak neked, akkor is, ha nyeglék.
2012. máj. 5. 18:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem gondoltál, hogy megbeszéled a gyereked anyjával? Ennyit azért érdemelne a gyereked, ha később igényt akarsz tartani arra, hogy számon tartson.
2012. máj. 5. 18:51
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem mindig a férfi a hibás - sőt!!!

Az én esetemben is az asszony lelépet a kétt gyerekel, pedig nem iszom nem dohányzom rendes munkahelyem van. Fizetem a gyerektartást , pedig az asszony nem engedi a láthatást! Nem akarom megszüntetni a gyerektartást míg az jogilag jár nekik hiszen ezzel a életkörűlményeiket javítom.

2012. máj. 5. 19:01
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

11/14 ma 18.40

Gyerektartást akkor is kötelező fizetni,ha a kötelezett NEM tartja a kapcsolatot a gyermekeivel.A kapcsolattartásnak semmi köze a fizetési kötelezettséghez,az javarészt a gyámhatóságra tartozik.Ahogy olvasom a 'gyerekek"lassan felnőtt emberek,valószínüleg már eltudják dönteni,hogy akarnak-e az apjukkal/anyjukkal kapcsolatot tartani.Nagykorúság után rokontartási kötelezettség van,HA a gyermek nappali tagozaton tanul.HA NEM TANUL,AKKOR nincs rokontartási kötelezettséged.

2012. máj. 5. 19:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha gyereked van, viselned kell az ezzel járó felelőssséget. Gondolkodj el azon, miért van az, hogy a gyerekek - ahoyg fogalmaztál - le se sz*nak. Megtettél-e tényleg mindent értük? Nem, nem csak az anyagiakra gondolok. Amikor a gyerekeid bajba kerülnek, vagy segítséget kérnek, miért fordulnak először az anyukájukhoz, nem pedig hozzád? Miért az anyukájukat avatják be először a szerelmi életükbe? Miért neki mondják el először, ha rossz jegyet kaptak? Miért az ő véleményüket kérik ki iskolaválasztásnál? Ezeket a kérdéseket kéne feltenned magadban, és talán választ kapnál arra miért viszonyulnak hozzád úgy ahogy. Megérted-e a problémájukat, vagy csak a sajátjaiddal, netán a válás körülményeivel traktálod őket? Mindig azt hallgatják nálad, hogy az anyukájuk ilyen meg olyan.
2012. máj. 5. 19:40
 17/18 A kérdező kommentje:

Nagyon félre értettek engem ÉN VAGYOK AZ ANYA. Én vittem őket mindenhova, rossz jegyet kaptak én szidtam le őket én tartottam kordában őket. Az apjuk nem foglalkozott vele,na és akkor szerintetek egy gyerek hol szeret jobban lenni ahol bármit megtehet vagy ahol tanulni kell stb?

Gondolkodjatok!

2012. máj. 5. 19:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudtok a részletekről nagyokosok. Minek kell a torkának ugrani?

A kérdésre válaszolva:

Gyerektartás nem fizetése = "Kiskorú veszélyeztetése" bűncselekmény!

2012. máj. 5. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!