Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van akkor ha nem fizetem a...

Mi van akkor ha nem fizetem a gyerektartást, mondjuk csak 2 havonta fizetném?

Figyelt kérdés
Eddig fizettem rendesen,a gyerekek le se sz*rnak amikor mindent megtettem értük,de ezt most hagyjuk.
2012. máj. 5. 18:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Jön a bíróságtól egy levél, hogy tessék rendesen fizetni.
2012. máj. 5. 18:06
 2/18 A kérdező kommentje:
Ha ennek se teszek eleget? Mert elég sokan vannak az ismertségi körömben akik azt mondják rám,hogy "te hülye minek fizeted"
2012. máj. 5. 18:10
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

bíróságtól felszólítás, aztán végrehajtás.

a gyerek a tied, hozzá kelljárulnod, hogy tisztességesen felnőjön. A te dolgod, hogy jó kapcsolatot építs velük ki.

2012. máj. 5. 18:10
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
te nem fizetsz, anyakéri az államtól, hogy előlegezze meg a pénzt. Állam kifizeti és adók módjára behajtja rajtad. (ha kell árverez)
2012. máj. 5. 18:11
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

NEKED kötelességed fizetni, ha nem fizeted, akkor elöször felszólitanak, utána letiltják a fizétésedböl, illetve rádterhelik adóságként.

Az, hogy a gyerekekkel tartod-e a kapcsolatot, illetve, hogy ök tartják-e veled, ilyen esetben lényegtelen,nem mentesit a gyerektartás fizetése alól.

VIszont ha a gyerekek már betöltötték a 18. évüket, attól kezdve NEM gyerektartást kell fizetni, hanem rokontartást, és azt meg lehet szüntetni HIVATALOSAN, ha a gyerek érdemtelen rá, és ebbe már beletartozik, ha nem tartja veled a kapcsolatot.

2012. máj. 5. 18:11
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Akkor hallgasd a kedves ismerősökre, ők biztos jobban tudják.

De a gyerektartást fizetned kell amíg gyermekeid nagykorúak nem lesznek.

2012. máj. 5. 18:12
 7/18 anonim ***** válasza:
87%
Börtön. Gyerektartás elmaradásért már börtön jár. Az állam megelőlegezi a gyermeked anyjának a gyerektartás összegét, neked meg le kell ülnöd.
2012. máj. 5. 18:12
 8/18 A kérdező kommentje:

Az egyik gyermekem(2 van) 18 lesz hamarosan a másik meg 16 akkor ezután is kell még fizetnem a kisebbik után?

A tárgyalás után sírógörcsöt kaptam,tehát semmit nem tudok.

2012. máj. 5. 18:16
 9/18 anonim ***** válasza:
Miért kaptál sírógörcsöt?
2012. máj. 5. 18:17
 10/18 A kérdező kommentje:
"Ne menj bele felesleges vitákba! Ha valaki kötözködik, hagyd figyelmen kívül, illetve válaszd a lefele mutató kezet az értékeléshez! "
2012. máj. 5. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!