Kötelezhet a tesóm a szülői ház őt megillető részének kifizetésére ha a haszonélvező lakik benne?
Sziasztok!
A szitu az az, hogy apum meghalt:( anyumé a ház fele, a másik fele az enyém, és a mostohatesómé, anyum a haszonélvező. Megvolt a hagyatéki tárgyalás, van a házon hitel is, ami örökölhető is. Anyum meg én élünk a lakásban.
Mostohatesóm kitalálta, hogy kezdjük el részletekben kifizetni az őt megillető részt, kb 4 milliót, ha nem akkor perre viszi.
Megteheti ezt velünk?
Valahogy nem lehetne ezt elkerülni? Nincs egy kiskapu, amivel nem kellene őt kifizetni, mivel csak a fél testvérem, tudom, hogy apumat 20 éve nem is látta... szeretett volna édesapám végrendeletet írni de nem volt rá pénz:/
Teljesen kétségbe vagyok esve... fogalmam sincs mit tehetnénk az ellen, hogy ezt a keveset is elvegye tőlünk:(
Kérlek segítsetek!
amíg édesanyád él, addig semmi nemjár neki, hiszen a haszonélvezet erősebb jog. Ha meghalt, akkor valóban kérheti a megosztást.
hiába írt volna végrendeletet apukád, a köteles rész akkor is járt volna neki.
Monddmeg neki, hogy pereljen ha akar. veszíteni fog.
Lehet hogy neked csak fél testvéred de az apádnak az édes gyereke így joga van az örökségéhez.
Azon elkezdeni vitatkozni hogy mért nem látta 20 éve meg felesleges mert lehet ő volt lusta látogatni, lehet apud volt lusta ahhoz hogy őt nevelje.... ezer egy ok lehet ettől még nem forgathatod ki az örökségéből.
1 igen, perre viheti - közös tulajdon megszüntetése
2 ingyen is írhatott volna érvényes végrendeletet apád
3 ha lett volna végrendelet, akkor is jár a tesódnak a köteles rész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!