Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha meghal a tesóm akkor ki...

Ha meghal a tesóm akkor ki örökli a vagyonát? Én vagy a házastársa? Szüleink már nem élnek.2 db hazról van szó tesóm nevén vannak. Házassag elött vette. Jó lenen ha én is kapnék valamit

Figyelt kérdés
2012. ápr. 24. 11:10
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
A lényeg meg akarom kapni legqlább az egyik házat!!!
2012. ápr. 24. 12:08
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
Te nem vagy 100-as az is biztos.évesen bárki is?? Akár szerelemből is lehet házasodni ennyi idősen.
2012. ápr. 24. 12:08
 33/50 anonim ***** válasza:
100%
Csak hát hiába szeretnéd megkapni az egyik házat, soha nem lesz a tied! ;) Hálisten...
2012. ápr. 24. 12:09
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

"így úgy így is el van tartva én meg vérszerinti rokon vagyok."

És neked alanyi jogon járna? Miért, az egyik ház szülői örökség? Nem hinném, mert akkor nem a testvéred nevén lenne csak. Ha mindkettő az ő pénzéből van, arra hagyja, akire akarja, de automatán úgyis a nejéé.

Ezt szoptad!

2012. ápr. 24. 12:11
 35/50 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fejed tetejére állsz, akkor sem kapsz semmit a testvéred majdani hagyatékából. Legfeljebb, ha végrendeletben juttattatna neked valamit, akkor, de ilyen mentalitással örülj, ha még szóba áll veled, nemhogy végrendelkezne a javadra...

Ha meg szerinted csak az örökségért házasodik valaki ilyen "öregen", akkor nem gondolod, hogy a testvéredet nem zavarja ez a tény?

Minek neked annyira az a ház? Van sajátod, nem? Akkor meg? Dolgozz meg magad, ha akarsz valamit! Vagy házasodjál te is pénzért, meg házért! Neked hogy esne, ha valaki azt mondaná, hogy minek neked az a ház, úgyis öreg vagy már, sírhely kell neked, nem ház!

2012. ápr. 24. 12:12
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

Undorító vagy.....

Ha már te nem vagy hajlandó gondozni a testvéredet, akinek ez alanyi jogon járna egy vérrokontól, akkor nem sajnáld attól a nőtől aki ezt már 14 éve megteszi és ki tudja, még meddig így lesz. Mondjuk úgy érzem, te már kifejezetten várod, hogy meghaljon szegény testvéred.

2012. ápr. 24. 12:15
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Verheted itt magad olyan jót röhögök a nyomorodon:D:D ugyanis sz*art se fogsz kapni!!!:D hiába nyáladzol az egyik házért, ez van !
2012. ápr. 24. 12:18
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező te hány éves vagy?

Van egy jó hírem: mivel nem élsz házasságban, ha meghalsz, akkor a testvéred örökli a vagyonodat (kivéve, ha van gyereked), majd ha ő is meghal, akkor a felesége.

2012. ápr. 24. 12:27
 39/50 anonim válasza:
46%

Nalunk az a helyzet, hogy a ferjem nagymamaja irt egy vegrendeletet, hogy a lakasa az enyem lesz.Pedig nekem oda semmi kozom csak annyi, hogy en szultem a dedunokajat. A ferjem nevere nem lehet mindegy miert, a testverei es az apjuk semmit sem kapnak, mert 2 lakast is elherdaltak.

A vegrendeletet megtamadni nem lehet.

Szoval ha csak nem vagy beleirva egy esetleges vegrendeletbe akkor sehogy nem kapod meg.

2012. ápr. 24. 12:28
 40/50 A kérdező kommentje:
61 jo egészségem van en mar tettem róla hogy ne örökölhessen a betolakodo. Most végrendelet alapjan egy masik rokonra hagyom de majd ha lebetegednek megváltoztatom életjáradekért gondozásért valakire.
2012. ápr. 24. 12:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!