Ha meghal a tesóm akkor ki örökli a vagyonát? Én vagy a házastársa? Szüleink már nem élnek.2 db hazról van szó tesóm nevén vannak. Házassag elött vette. Jó lenen ha én is kapnék valamit
"így úgy így is el van tartva én meg vérszerinti rokon vagyok."
És neked alanyi jogon járna? Miért, az egyik ház szülői örökség? Nem hinném, mert akkor nem a testvéred nevén lenne csak. Ha mindkettő az ő pénzéből van, arra hagyja, akire akarja, de automatán úgyis a nejéé.
Ezt szoptad!
Ha a fejed tetejére állsz, akkor sem kapsz semmit a testvéred majdani hagyatékából. Legfeljebb, ha végrendeletben juttattatna neked valamit, akkor, de ilyen mentalitással örülj, ha még szóba áll veled, nemhogy végrendelkezne a javadra...
Ha meg szerinted csak az örökségért házasodik valaki ilyen "öregen", akkor nem gondolod, hogy a testvéredet nem zavarja ez a tény?
Minek neked annyira az a ház? Van sajátod, nem? Akkor meg? Dolgozz meg magad, ha akarsz valamit! Vagy házasodjál te is pénzért, meg házért! Neked hogy esne, ha valaki azt mondaná, hogy minek neked az a ház, úgyis öreg vagy már, sírhely kell neked, nem ház!
Undorító vagy.....
Ha már te nem vagy hajlandó gondozni a testvéredet, akinek ez alanyi jogon járna egy vérrokontól, akkor nem sajnáld attól a nőtől aki ezt már 14 éve megteszi és ki tudja, még meddig így lesz. Mondjuk úgy érzem, te már kifejezetten várod, hogy meghaljon szegény testvéred.
Kérdező te hány éves vagy?
Van egy jó hírem: mivel nem élsz házasságban, ha meghalsz, akkor a testvéred örökli a vagyonodat (kivéve, ha van gyereked), majd ha ő is meghal, akkor a felesége.
Nalunk az a helyzet, hogy a ferjem nagymamaja irt egy vegrendeletet, hogy a lakasa az enyem lesz.Pedig nekem oda semmi kozom csak annyi, hogy en szultem a dedunokajat. A ferjem nevere nem lehet mindegy miert, a testverei es az apjuk semmit sem kapnak, mert 2 lakast is elherdaltak.
A vegrendeletet megtamadni nem lehet.
Szoval ha csak nem vagy beleirva egy esetleges vegrendeletbe akkor sehogy nem kapod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!