Rámehet a házasság arra, hogy nem lehet a párnak gyereke?
Szerettek volna gyereket de esküvő után egy évvel kiderült a fiúnak nem lehet mert teljesen steril és a lánynak is vannak problémái. Hozzáteszem nem fitalaok már 40 körül vannak.
Szerettek volna gyereket, és persze a környezetükben mindenkinak mostanság született babája.
Ugy fogják fel hogy ez a karmájuk meg ilyenek, de elgondolkoztam hosszabb távon évek múlva mindenki családos Ők meg csak ketten vannak. EGy idő után csak a mozi, a barátok menni ide oda.Nem lesz unalmas? Főleg ugy hgy nem önszántukból mondtak le a babáról, hanem hogy nem lehet.
Az első válaszoló nagyon együttérző, intelligens...
Egyébként nem feltétlenül megy rá a házasság. Pláne, ha mindkettejüknek van valami egészségi problémája. Mert ha csak az egyik fél miatt nem lehet, akkor egy idő után az "egészséges" fél óhatatlanul elkezdi hibáztatni a másikat, és nem biztos, hogy felvállalja a gyermek nélküli életet.
nem akarnak, csak saját!
Ugy vannak vele majd mással elütik az időt.
De nem tudom én belegondoltam Nekem egy idő után rettentően sivárnak tűnne az élet.
(oké mondjuk nekem van két gyerkőcöm kicsit más. nem mondom h nem tudnék utazgatni meg pihenni de én hosszu távon nem tudnék igy élni)
Anyám, apám lassan 70 éves, mindennap úsznak, futnak, moziba, színházba, kíállításra járnak, sokat utaznak, nagy baráti körük van.Fiatalabbakmint sok harmicéves. Semmi gond azzal ha valaki 40 évesen szül.
A kérdésre, szerintem nem gond,a mi baráti körünkben is van 2 gyermektelen házaspár.Azért az élet nem csak a gyereknevelésből áll, ők ugyanúgy barátok és rész vesznek mindenben ésnem érzikmagukat kevesebbnek,mert nincs gyermekük
44%
Durván fogalmaztál, de néha én is így érzek pár anyukával szemben.
Hát nekem sem valószínű, hogy lehet majd gyermekem, párom meg egyszer kijelntette, hogy akkor vége a kapcsolatnak...Rettentően család-centrikus. Még nem mertem neki elmondani, elég rossz passzban van így is.
Örülj neki, hogy neked nincsenek ilyen jellegű problémáid, kérdező.
28/N
Nem mindenki életcélja az, hogy szüljön. Persze, a legtöbb ember szeretne gyereket. De nem hiszem, hogy ettől lesz valakinek jó és értékes az élete.
Én most 23 vagyok és pár év múlva már szeretnék gyereket a páromtól, de nem fogom elhagyni vagy beleőrülni, ha nem lehet. Akkor vagy örökbe fogadunk vagy továbbra is egymásért élünk.
5 éve vagyunk már együtt (együtt is élünk) és nem tudom elképzelni Nélküle. A gyerek nélkül, aki még nincs inkább.
Szerintem ez személyiség függő és nem biztos, hogy a kapcsolat rovására megy. Egy gyerek nem tartja össze kapcsolatot. Nem véletlen, hogy a legtöbb válás a gyermek születése utáni években történik. Akkor sokkal több probléma előjön, és ha addig sem volt igazán jó a kapcsolat, akkor könnyen végleg tönkre megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!