Ha meghal a tesóm akkor ki örökli a vagyonát? Én vagy a házastársa? Szüleink már nem élnek.2 db hazról van szó tesóm nevén vannak. Házassag elött vette. Jó lenen ha én is kapnék valamit
Figyelt kérdés
2012. ápr. 24. 11:10
1/50 A kérdező kommentje:
Gyereke nincs
2012. ápr. 24. 11:11
2/50 A kérdező kommentje:
Valami jogi lépésekkel megszerrzhetném az egyik hazat hogy ne a felesége kapja?
2012. ápr. 24. 11:11
3/50 anonim válasza:
Inkább ne kapj....amúgy ha csinál szerződést vagy van végrendelet akkor az kapja aki abba van benne. Ha nincs akkor lehetsz te a tulaj,de haszonélvezeti jog lesz a házastársán így kitörölheted magadnak a tulajdonjoggal, mert a haszonélvezet felér egy kis királysággal...
4/50 anonim válasza:
Haldoklik?
Amúgy még születhet gyereke, vagy végrendeletet is írhat.
5/50 anonim válasza:
Ha nincs gyermeke,és nem csinál végrendeletet,és az élettársa tudja bizonyítani,hogy több mit 5 évet együtt éltek akkor örökölheti ő is.De ha nem tudja akkor mindent az egyenesági rokon örököl,ez esetben te.
Ha van végrendelet akkor az örököl aki a végrendeletben megvan nevezve.
6/50 anonim válasza:
Ha nem te leszel a tulaj egyik házon se, akkor fellebbezhetsz,de csak akkor ha tudod bizonyítani hogy abban a házban benne van a kezed, pl felújítás, vagy ilyesmi, ha egyik se, és semmi közöd a házakhoz csak nyerészkedni akarsz akkor annyit tehetsz hogy leülsz és elfogadod.
7/50 A kérdező kommentje:
Házasok. És ugy olvastam a házastárs örököl ha nincs gyerek nem lesz már nekik.
2012. ápr. 24. 11:19
8/50 A kérdező kommentje:
Én csak ugy gondolom ne az örökölje aki pucér seggel jött a házasságba amiért a tesóm megdolgozott. Elég kései házasság. Lehet a nő csak azért ment hozza hogy örököljön. Tesóm már megkiabálta hogy én azért furom a házassagot mert a felesége örököl.
2012. ápr. 24. 11:21
9/50 anonim válasza:
Akkor mi a kérdés? nem kapsz semmit, ez van.
10/50 A kérdező kommentje:
De mért nem kapok? Mért kapja valaki aki csak beleült a készbe? A házasság elötti vagyonba???
2012. ápr. 24. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!