Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha meghal a tesóm akkor ki...

Ha meghal a tesóm akkor ki örökli a vagyonát? Én vagy a házastársa? Szüleink már nem élnek.2 db hazról van szó tesóm nevén vannak. Házassag elött vette. Jó lenen ha én is kapnék valamit

Figyelt kérdés
2012. ápr. 24. 11:10
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
Nem dee 2 házér megtenném ha megkapnám de befurakodott és kedveskedik neki évek óta a feleség . Vajon miért? Az örökségért. Egy bizonyos kor felett miert hazasodnak? Ezert meg az özvegyi nyugdijért
2012. ápr. 24. 11:45
 22/50 anonim ***** válasza:
93%

Utána olvastam.

Az öröklés így megy.

Először a gyermekek örökölnek egyenlő részben.Ha egy gyermek meghalt akkor annak gyermekei kapják meg a részét egyenlő részben. Ha van gyermek akkor a házastárs haszonélvezeti jogot örököl.

Ha nincs gyermek akkor a házastárs örököl mindent. (Ebben az esetben a házastárs nem haszonélvezetet, hanem "állagot" örököl.)

Ha nincs házastárs akkor az elhunyt szülei örökölnek.Ha ők sem élnek már akkor az elhunyt testvére.

Kötelesrész is ennek arányában működik.

Mivel a ti esetekben van házastárs így nincs kötelesrész,és mindent a házastárs örököl gyermek örökös hiányában.

2012. ápr. 24. 11:46
 23/50 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy vérszerinti rokon vagy, nem érdem, hanem állapot. Nem tűnik fel, hogy amit a nőről írsz, az pont illik rád is?

Semmit nem tettél a házakért, de elvárnád, hogy megkapd.

Egyébként meg özvegyi nyugdíj nem jár automatikusan házasoknak sem.

2012. ápr. 24. 11:51
 24/50 A kérdező kommentje:
Akkor kiknek jár az özvegyi nyugdíj? Minek megy vénfejjel annyi ember esküdni?ezek a házassagok errő szólnak. Én elvoltam az élettársammal papir nélkül is.
2012. ápr. 24. 11:53
 25/50 anonim ***** válasza:
92%
Megkérdezhetem, hogy mit jelent a "vén fejjel"? Hány évesek voltak, mikor összeházasodtak?
2012. ápr. 24. 11:54
 26/50 anonim ***** válasza:
89%

A legtöbb ember "vénfejjel " azért házasodik mert nem akarnak egyedül maradni,és boldogok újra öregkorukra.Mert öregségükre egy társat szeretnének,és nem szeretőt.

Idősebb korban már erkölcsileg is számít az embernek hogy aki mellett él az a férje vagy felesége..

Azt hogy te elvoltál élettársi kapcsolatban az a te döntésed..De te ugyanúgy jogtalanul akarsz valamit amiért 1 percet sem dolgoztál..

2012. ápr. 24. 11:56
 27/50 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ha te csak akkor vagy hajlandó gondozni a saját testvéred, ha utána örökölsz, az rendben van.

De ha egy "idegen" teszi, az nem. Miért is?

2012. ápr. 24. 12:00
 28/50 A kérdező kommentje:
58 most meg 72
2012. ápr. 24. 12:03
 29/50 anonim ***** válasza:
100%

58 évesen nősült a tesód.Most 72 éves és még mindig házasok..

Már bocsika,de te képzavarban vagy?? Ez a házasság nem érdekből lett.Több mint 10 éve élnek együtt..Mi gond a házasságukkal.semmi

2012. ápr. 24. 12:04
 30/50 A kérdező kommentje:
Az a gond vele hogy 58 évesen miert hazasodik valaki hogy örököljön a nő!
2012. ápr. 24. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!