Ha meghal a tesóm akkor ki örökli a vagyonát? Én vagy a házastársa? Szüleink már nem élnek.2 db hazról van szó tesóm nevén vannak. Házassag elött vette. Jó lenen ha én is kapnék valamit
Utána olvastam.
Az öröklés így megy.
Először a gyermekek örökölnek egyenlő részben.Ha egy gyermek meghalt akkor annak gyermekei kapják meg a részét egyenlő részben. Ha van gyermek akkor a házastárs haszonélvezeti jogot örököl.
Ha nincs gyermek akkor a házastárs örököl mindent. (Ebben az esetben a házastárs nem haszonélvezetet, hanem "állagot" örököl.)
Ha nincs házastárs akkor az elhunyt szülei örökölnek.Ha ők sem élnek már akkor az elhunyt testvére.
Kötelesrész is ennek arányában működik.
Mivel a ti esetekben van házastárs így nincs kötelesrész,és mindent a házastárs örököl gyermek örökös hiányában.
Az, hogy vérszerinti rokon vagy, nem érdem, hanem állapot. Nem tűnik fel, hogy amit a nőről írsz, az pont illik rád is?
Semmit nem tettél a házakért, de elvárnád, hogy megkapd.
Egyébként meg özvegyi nyugdíj nem jár automatikusan házasoknak sem.
A legtöbb ember "vénfejjel " azért házasodik mert nem akarnak egyedül maradni,és boldogok újra öregkorukra.Mert öregségükre egy társat szeretnének,és nem szeretőt.
Idősebb korban már erkölcsileg is számít az embernek hogy aki mellett él az a férje vagy felesége..
Azt hogy te elvoltál élettársi kapcsolatban az a te döntésed..De te ugyanúgy jogtalanul akarsz valamit amiért 1 percet sem dolgoztál..
Szóval ha te csak akkor vagy hajlandó gondozni a saját testvéred, ha utána örökölsz, az rendben van.
De ha egy "idegen" teszi, az nem. Miért is?
58 évesen nősült a tesód.Most 72 éves és még mindig házasok..
Már bocsika,de te képzavarban vagy?? Ez a házasság nem érdekből lett.Több mint 10 éve élnek együtt..Mi gond a házasságukkal.semmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!