Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha meghal a tesóm akkor ki...

Ha meghal a tesóm akkor ki örökli a vagyonát? Én vagy a házastársa? Szüleink már nem élnek.2 db hazról van szó tesóm nevén vannak. Házassag elött vette. Jó lenen ha én is kapnék valamit

Figyelt kérdés
2012. ápr. 24. 11:10
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%
Te ne szólj bele a testvéred házasságába, ő se szól a tiédbe,majd ha úgy gondolja akkor kapsz valamit, ha nem akkor nem, mellesleg te meg pucér seggel beleülnél a házába amiért ő megdolgozott...nem sokkal vagy jobb, gondolom az ő felesége nem itt ül csámcsogva a testvére eljövendő halálán a házakon vitázva....
2012. ápr. 24. 11:22
 12/50 anonim ***** válasza:
100%

Házasok??Akkor mindent a felesége fog örökölni.

A törvény szerint ha lenne gyermeke akkor az örökölné,de mivel nincs így a felesége fog.Azt,hogy szerinted pucér seggel furakodott be,és semmit nem tett érte,nos ha úgy nézzük te sem.A feleség azért egy kicsit többet tett mint te,hiszen X évig élt együtt a tesóddal,főzött,mosott rá,és szerette..Olyat meg el se képzelj,hogy ha a tesód meghal,az asszony csak úgy ki lehet dobni a semmibe..Neki több joga lesz mint neked.

2012. ápr. 24. 11:25
 13/50 anonim ***** válasza:
100%

Miért, ülj be inkább te a készbe? Ráadásul a testvéred halála árán?

Gondolom a felesége gondozza. Elég szar lehet neki, hogy te csak az öröklésről tudsz vele beszélni.....

2012. ápr. 24. 11:27
 14/50 anonim ***** válasza:
43%

Bár a kérdés érzelmileg eléggé furi, maradjunk a száraz tényeknél:

A házastárs nem örököl. Holtig tartó hjaszonélvezetet kaphat, de NEM ÖRÖKÖL!

Pont most járt furán a szomszéd nénink. Meghalt a férje. A férje szüleinek a házában laktak (örökség). Gyerekük nem volt, a férjnek még testvére se.

Egy unokatestvér örökölt mindent, akit a néni életében nem látott. Na ez a jóember ki akarta rakni szegény nénnit a házból. Szerencsére megakadályoztuk. Kerestünk a néninek ügyvédet, aki felvilágosította a jogairól. Szintén haszonélvezet ügyén.

2012. ápr. 24. 11:29
 15/50 anonim ***** válasza:
100%

Ha házasok, és nincs gyerek, akkor mindent felesége fog örökölni.

Lehet, hogy ő pucér seggel érkezett a házasságba, de akkor is neki jár minden. Miért járna neked? miért tartanád te a markodat? Neked van ahhoz a két házhoz valami közöd? Vagy másként: miért gondolod, hogy több közöd van hozzá, mint a feleségnek? Ő legalább boldoggá teszi a testvéredet, tök mindegy milyen szándékból ment hozzá. Ellenkező esetben el sem vette volna, nem?

2012. ápr. 24. 11:29
 16/50 anonim ***** válasza:
49%

14. vagyok. Javítanék: végrendelettel örökölhet, csak automatikusan nem.

Végrendeletben a mucsajröcsögei Kovács Pista bácsira is rá lehet hagyni a házat.

2012. ápr. 24. 11:30
 17/50 anonim ***** válasza:
96%
14 éves voltam, mikor balesetben meghalt az apukám. A "drága" testvére pedig beperelt minket. Szerinte nem a gyereknek és az anyjának jár a ház, hanem legalább a fele neki! Szerencsére a bíróság normális volt, én meg azóta nem beszélek velük. Miért akar valaki a testvére után örökölni? Arra ácsingózni, hogy egy rokon meghal és neki jó lesz? Ez annyira szánalmas
2012. ápr. 24. 11:33
 18/50 anonim ***** válasza:
95%

ma 11:29

Akkor ott valami nem stimmelt.

Én tavaly lettem özvegy.A férjemnek volt egy kertes háza,és egy budapesti másfélszobás lakása. Gyerekünk nem volt.A férjem családjából csak a nővére és esetleg rég nem látott távolabbi rokonok éltek.

Végrendelet nem volt.Én voltam a felesége 14 éven át.A temetési költségeket is nekem kellett állnom mint feleségnek,és a férjem banki dolgait is nekem kellett intézni mint feleség,és örökös.A közjegyző előtt végül is nekem kellett a közjegyzői díjat is kifizetnem(ami nem volt olcsó) és minden az én tulajdonom lett.Én örököltem.Bár a mi esetünkben a nővére nem harciaskodott,hiszen természetesnek vette,hogy én öröklők.

Azért elég hülyén jönne ki,és akkor semmi értelme nem lenne a házasság intézményének ha a feleség (vagy a férj fordított esetben) X év után semmit nem örökölnek..Azért ez nem így van

2012. ápr. 24. 11:35
 19/50 A kérdező kommentje:
És ha ír végrendeletet akkor én kötelesrészt nem kérhetek mint testvér? Azért gondolom hogy nekem járna mert a felesége nem dolgozott nem vitt semmit a házassagba csak hízeleg a férjének ücsüm pütyüm így úgy így is el van tartva én meg vérszerinti rokon vagyok. Csak ügyvédi oldalon azt irjak ha nincs gyerek a házastárs örököl és miért ő aki csak a készbe ment be hogy hízelegjen? Gondozza persze de azt megtenné bárki 2 házért.
2012. ápr. 24. 11:37
 20/50 anonim ***** válasza:
100%

"Gondozza persze de azt megtenné bárki 2 házért."

Te például megteszed??

2012. ápr. 24. 11:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!