Ha meghal a tesóm akkor ki örökli a vagyonát? Én vagy a házastársa? Szüleink már nem élnek.2 db hazról van szó tesóm nevén vannak. Házassag elött vette. Jó lenen ha én is kapnék valamit
Házasok??Akkor mindent a felesége fog örökölni.
A törvény szerint ha lenne gyermeke akkor az örökölné,de mivel nincs így a felesége fog.Azt,hogy szerinted pucér seggel furakodott be,és semmit nem tett érte,nos ha úgy nézzük te sem.A feleség azért egy kicsit többet tett mint te,hiszen X évig élt együtt a tesóddal,főzött,mosott rá,és szerette..Olyat meg el se képzelj,hogy ha a tesód meghal,az asszony csak úgy ki lehet dobni a semmibe..Neki több joga lesz mint neked.
Miért, ülj be inkább te a készbe? Ráadásul a testvéred halála árán?
Gondolom a felesége gondozza. Elég szar lehet neki, hogy te csak az öröklésről tudsz vele beszélni.....
Bár a kérdés érzelmileg eléggé furi, maradjunk a száraz tényeknél:
A házastárs nem örököl. Holtig tartó hjaszonélvezetet kaphat, de NEM ÖRÖKÖL!
Pont most járt furán a szomszéd nénink. Meghalt a férje. A férje szüleinek a házában laktak (örökség). Gyerekük nem volt, a férjnek még testvére se.
Egy unokatestvér örökölt mindent, akit a néni életében nem látott. Na ez a jóember ki akarta rakni szegény nénnit a házból. Szerencsére megakadályoztuk. Kerestünk a néninek ügyvédet, aki felvilágosította a jogairól. Szintén haszonélvezet ügyén.
Ha házasok, és nincs gyerek, akkor mindent felesége fog örökölni.
Lehet, hogy ő pucér seggel érkezett a házasságba, de akkor is neki jár minden. Miért járna neked? miért tartanád te a markodat? Neked van ahhoz a két házhoz valami közöd? Vagy másként: miért gondolod, hogy több közöd van hozzá, mint a feleségnek? Ő legalább boldoggá teszi a testvéredet, tök mindegy milyen szándékból ment hozzá. Ellenkező esetben el sem vette volna, nem?
14. vagyok. Javítanék: végrendelettel örökölhet, csak automatikusan nem.
Végrendeletben a mucsajröcsögei Kovács Pista bácsira is rá lehet hagyni a házat.
ma 11:29
Akkor ott valami nem stimmelt.
Én tavaly lettem özvegy.A férjemnek volt egy kertes háza,és egy budapesti másfélszobás lakása. Gyerekünk nem volt.A férjem családjából csak a nővére és esetleg rég nem látott távolabbi rokonok éltek.
Végrendelet nem volt.Én voltam a felesége 14 éven át.A temetési költségeket is nekem kellett állnom mint feleségnek,és a férjem banki dolgait is nekem kellett intézni mint feleség,és örökös.A közjegyző előtt végül is nekem kellett a közjegyzői díjat is kifizetnem(ami nem volt olcsó) és minden az én tulajdonom lett.Én örököltem.Bár a mi esetünkben a nővére nem harciaskodott,hiszen természetesnek vette,hogy én öröklők.
Azért elég hülyén jönne ki,és akkor semmi értelme nem lenne a házasság intézményének ha a feleség (vagy a férj fordított esetben) X év után semmit nem örökölnek..Azért ez nem így van
"Gondozza persze de azt megtenné bárki 2 házért."
Te például megteszed??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!