Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy tudnék felmondani -...

Hogy tudnék felmondani - kvázi - azonnali hatállyal?

Figyelt kérdés

5,5 év dolgozom a jelenlegi helyemen, így hivatalosan 45 nap lenne a felmondási időm, de annyit a "következő" munkahelyem nem várna rám (max 2-3 hetet tudnának).

Elmúlt félévben más területre kerültem, emiatt nem ismerem a jelenlegi fönökeimet, emiatt nem bízok a "meg tudjuk beszélni-ben". Rendkívüli felmondásnak -tudtommal legalábbi- törvényáltal szabályozott lehetőségei vannak csak, de nálam semmi különös nem történt, amire hívatkozni tudnék.

Segítsetek kérlek! (és nem, nem fogom megütni a fönököm, felgyújtani sem fogom a padlószönyeget stb.stb.)

2012. ápr. 17. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem erre való hivatkozással menni fog.Nem kívánod a felmondási időt letölteni,ezen és ezen okból.Ha jól emlékszem,annyi a hátránya,hogy a munkanélküli segélyre nem vagy jogosult ebben az estben.Gondolom nem leszel öngyilkos ez miatt..
2012. ápr. 17. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nem mész be dolgozni -> igazolatlan távollét és sziasztok.

Nálunk ezért már búcsút is intenének, kötekedés nélkül.

2012. ápr. 17. 18:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Valóban 3 nap igazolatlan mulasztás esetén a munkáltató köteles a munkaviszonyt megszüntetni és a dolgozó részére a szükséges iratokat elpostázni.

Meg is mondhatod a jelenlegi főnöködnek, hogy nem szeretnél ehhez a módszerhez folyamodni, ezért járuljon hozzá a munkaviszonyod azonnali hatályú, közös megegyezéses megszüntetéséhez, mert te azt a másik munkahelyet nem akarod elveszíteni. Mondd neki, úgy gondolod, részedről most az a tisztességes, hogy előre szólsz, és őneki ne kelljen azt a 3 napot kivárnia.

2012. ápr. 17. 19:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Ilyenkor nem élhet valamiféle kárpótlási igénnnyel?

Nem szívesen csinálnám egyébként. Ehhez a vezetéshez ugyan nem, de a régebbihez lojális vagyok (furcsa ez miközben a felmondásom tervezgetem, de mégis így van)

2012. ápr. 17. 19:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Mondhatja azt, hogy a közös megegyezés azonnali hatállyal nem megy, mert ő ragaszkodik bizonyos felmondási idő letöltéséhez. Ugyanis az általad eddig végzett munkát valakinek csinálnia kellene ahhoz, hogy fennakadás ne legyen.

Erre viszont te is mondhatod, hogy nem kéred írásban a munkaviszony megszüntetést. És ettől kezdve nem mégy be dolgozni. Kénytelen lesz tudomásul venni.

De ezt én a helyedben csak akkor tenném, ha az új helyen már az írásos munkaszerződést aláírtad, különben nagyon rizikós dolog feladni a biztosat.

2012. ápr. 17. 19:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Igazából én szeretnék tisztességesen elválni, de az új munkahely mégis ilyen megoldások keresésére "kényszerít"
2012. ápr. 17. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!