Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számítsak?

Mire számítsak?

Figyelt kérdés

A barátom előzetesbe van,72 órára elzárták. A vétség zsarolás.

Feltörték az autóját,megtette a rendőrségen a feljelentést,de ő is nyomozgatott. Találtak is egy gyereket aki szokott autókat feltörni. Ezt bizonyította h a kocsijában,és a lakásán is volt egy csomó lopott cucc. Mivel úgy tűnt h nem az gyerek törte fel azt a kocsit,de tud valamit csak nem akar beszélni,így ami volt a kocsijában cucc,meg még a saját rádióját is elvitték. Adtak neki haladékot h 2 napon belül derítse ki vagy szerezze vissza a dolgokat amik a barátom kocsijából elvittek. Vagy felfogják jelenteni. Bár barátom úgy döntött h megvárja mi lesz 2 nap múlva és mindenképpen fel fogja jelenteni.

Na de erre nem került sor. Most ő van őrizetbe,mert a srác apja(az autó feltörős) rendőr,és ő hívta ki rájuk a rendőröket és feljelentette őket zsarolásért. MI lesz vele most? Lecsukhatják? Volt neki egy felfüggesztettje mert 16 évesen belerángatták egy betörésbe,pártfogóhoz kellett járnia,de az már lejárt neki!

Tudom h nem ez a legjobb kategória,de itt kapom a leg értelmesebb válaszokat!

2012. ápr. 16. 09:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ügyvéddel beszéljetek...
2012. ápr. 16. 09:23
 2/11 anonim ***** válasza:

Elsőnek igaza van.

Az sem jó pont, hogy tudott a gyerek bűncselekményeiről, és nem tett semmit.

2012. ápr. 16. 09:35
 3/11 anonim ***** válasza:

A barátod meg spanjai közrefogtak egy gyereket és elvitték az autójából a cumot? Bántották?

Ezt megtalálták a barátodnál a rendőrök? Mennyi idős?

Ennyiből nagy bajban van.

2012. ápr. 16. 09:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Azt viszont nem értem, hogy a gyerek helyett az apja tehet feljelentést? Még kiskorú?

Sztem attól függ, hogy fenntartják-e a feljelentést. Amúgy érdekes, rendőr papa csemetéje autókat tör fel...

2012. ápr. 16. 09:36
 5/11 A kérdező kommentje:
20 éves,és igen közrefogták és megzsarolták,és elvitték a cuccot,addig amig nem mond vmit. Igen az apja tett feljelentést,a csávó 18 éves. A cuccot megtalálták amit a barátomék önkényesen lefoglaltak
2012. ápr. 16. 09:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Bántották is? Mert lesz ebböl rablás/zsarolás is.

Igazából a sarkalatos pont mit és hogyan adnak elő a spanjai. Ettől függ meddig jut az ügy és ha komolyra fordul mennyire jár rosszul a barátod.

2012. ápr. 16. 09:43
 7/11 A kérdező kommentje:

nem verték meg,csak ráijesztettek(nagy darab srácok a haverjai a barátomnak). Ultimátumot kapott h 2 napja van h kiderítse ki törte fel a barátom autóját,és mondjon egy nevet h ki volt ,vagy azé csávóét akinek szokta vinni a lopott árút. akit megzsaroltak tényleg tör fel autókat,be is vallota,meg azt is h az övét nem ő törte fel. De nem csak ő szokott autókat feltörni,hanem a haverja is van egy ember akinek leszállítják a lopott cuccokat,de ezt már nem akarta elmondani. Azzal a céllal,h akinek le kellett volna adni ezért k.urva ideges lesz,és hátha több mindent elmond.

A rádiót csak azért vették el tőle(mondták h most ide adod ő meg be volt sz.arva is oda adta) hogy érezze milyen az ha vmi amit ő vett nincs meg. A cuccokat meg önkényesen azért foglalták le h ne adja el addig. Vissza adták volna neki

2012. ápr. 16. 09:48
 8/11 anonim ***** válasza:

"Azt viszont nem értem, hogy a gyerek helyett az apja tehet feljelentést? "

Közvádas ügy, így bárki tehet feljelentést. Mondjuk a saját gyerekét is bajba keveri vele. Bár:

A gyereknél nincs lopott cucc, a barátodnál van, ráadásul a barátodnál van a gyerek magnója is.

Egy jó ügyvédet szerezz, de sürgősen.

2012. ápr. 16. 09:58
 9/11 anonim ***** válasza:

Mennyi idősek a barátod haverjai akik vele voltak, 18 felettiek?

Én azt mondom qrva nagy bajban van a barátod, ettől mindenki szabadulni akar, minél többen voltak ott annál zavarosabbak lesznek a vallomások, minél zavarosabbak a vallomások annál nagyobb a gáz. És mivel a barátod szervezte az egészet, az ő cuccairól volt szó biztos hogy ő lesz a kiemelt a barátai vallomásában is.

Egy sanszuk van, ha akitől elvitték a saját és a lopott cuccot (ha jól értem lopott is volt nála) nem azt vallja hogy kényszeritették ezek átadására. Bár ha ott rendőr papa van akkor biztos hogy telibe a legmélyebben fog vallani a gyerek, tehát lesz ott sárdobálás.

Sértettnél is volt házkutatás és találtak is lopott cuccokat?

2012. ápr. 16. 10:02
 10/11 anonim ***** válasza:

"A cuccot megtalálták amit a barátomék önkényesen lefoglaltak"

Tehát a barátodnál még lopott cucc is van... Akár azt is ráverhetik, merthát ugye a rendpr fia az maga a becsület...

2012. ápr. 16. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!