Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Ma bementem egy élelmiszerboltba, mentem egy kört, de nem találtam, amit kerestem, ezért kijöttem. Ahogy mentem tovább, egyszer csak odafut hozzám egy pasi, hogy menjek vele. Egyáltalán nem értettem, hogy mit akar, aztán észrevettem, hogy a bolt biztonsági őre. Bevitt a megfigyelő-szobájába (egyedül volt ő, meg én,26 éves nőként! ), és közölte, hogy pakoljam ki a táskámat.

Életemben ilyen még nem történt velem, olyannyira ledöbbentem, hogy egy ideig csak néztem, aztán elkezdtem kipakolni. Mikor láttam, hogy a vállam fölött néz, közöltem vele, hogy úgysem tudom, mit keres, nézze meg ő. Beletúrt egy kicsit a táskámba, majd mondta, hogy mehetek.

Mondta mondjuk, hogy sajnálja, de muszáj volt ellenőriznie, mert nem vettem semmit, és nem volt nálam kosár (tele volt a kezem, ezért nem akartam azt is cipelni, ha kaptam volna, amit kerestem, az is csak egy kis dolog lett volna, simán odaviszem kézben a pulthoz).

Hogy nem vittem kosarat, az igaz, éppen ezért nem is hisztiztem, de igazából mélységesen felháborít a dolog. A bolt mellett dolgozom, naponta vásárolok ott, néha többször is. Nem egyszer álltam hosszú percekig sorba csak egy csomag rágóért, vagy egy üveg üdítővel, az életemben semmit nem loptam még, és persze nem is tervezem.

Tudom én, hogy ők ezt nem tudhatják rólam, de azért a stílus!! Bevisz egy nőt egyedül a szobába, először még meg is ijedtem. A folyosóról hívott be, mindenki szeme láttára. Megalázó is volt.

Jegyzőkönyvet nem vett fel. (Tényleg a döbbenet miatt nem jutottak ezek ott eszembe)

Szerintetek ez így normális eljárás? Az, hogy nem vittem kosarat, megalapoz egy ilyen bánásmódot?

Megalapozottan vagyok felháborodva? Sosem voltam még ilyen helyzetben...

(Bocsánat, hogy hosszú volt, köszönöm annak, aki elolvasta.)

2012. ápr. 11. 16:07
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Az volt megalázó, ahogy csinálta, nem fogom leírni még egyszer, olvass vissza.

A környezetemben mindenki felháborodott, szóval nem csak én éreztem így. Ha neked nem lenne megalázó, akkor szuper, legközelebb csinálják veled ezt.

Részemről a vita lezárva, ez egy régi dolog, túl vagyok rajta, engem akkor igenis felháborított, azóta se megyek oda, és kész.

A biztonsági őrt amúgy valószínűleg azóta ki is rúgták, mert ismerősök mondták, hogy többet nem látták ott. (De nem hiszem, hogy emiatt, nekem akkor azt mondták, hogy megrovásban részesült.)

2012. szept. 18. 09:22
 12/12 anonim ***** válasza:
nem védeni karom az őrt,de amugy tesz rá,hogy most ..ő mit csinálsz,de tény,hogy ezt várják tőle!!!Sok a lopás,ha nem ellenőriz,ki is ba.xák. A bolt bocsánatot kért tőlled,amugymeg röhögnek rajtad...Ez van,de azis tény,hogy vannak olyanok akik játszák az eszüket b őrként,de végülis tény,hogy csaka meloját végzi
2012. szept. 20. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!