Mit lehet ilyenkor tenni? Most akkor ingyen lakhat a lakásomban, mert gyereke van?
Van egy lakás, amit kiadok. Beköltözött nemrég egy fiatal anyuka a kisgyerekével, azonban 3 hónapja már nem fizeti a bérleti díjat, amit én kezdek már nagyon megunni. Többszöri figyelmeztetés után is, finoman fogalmazva is sz.rik az egészbe és azzal dobálózik, hogy úgysem rakhatom ki csak úgy, mert kisgyereke van...
Most akkor mi van??? Mit tudnék tenni? Vagy biztosítsam a lakást egy tök idegen számára azért, mert gyereke van, munkája nincs és alig tud megélni? Nem vagyok szívtelen, de ez nem az én problémám, oldja meg vagy költözzön ki, én is pénzért veszem a kenyeret, nekem is szükségem van arra a lassan több száz ezer forintra amivel tartozik.
Hivatalosan ez úgy működik, hogy írásban fel kell szólítani a bérlőt a következményekre való figyelmeztetéssel, hogy fizessen. Ha 8 napon belül ennek nem tesz eleget, akkor további 8 napon belül írásban fel lehet mondani, és mehet isten hírével, gyerek ide vagy oda. (Min. 15 napos felmondási idő van.)
A következőt javasolnám: nemsokára november, így élj ezzel a lehetősséggel, és tájékoztasd a hölgyet, ha önként nem távozik, akkor a bíróság fogja kitenni...
Felszólítás, aztán rendkívüli felmondás - azonnali hatállyal! (Nem pedig rendes felmondás felmondási idővel.)
Viszont mindenképp ügyvéddel csináld, mert ez a nő tuti neked fog menni mindennel, amivel csak lehet, és hidd el, ügyvédre lesz pénze... Így szokott ez menni.
Ugyanakkor, ha te is ügyvéddel jársz el, akkor szerintem minden gond nélkül szépen kirakhatjátok, és elkezdheted behajtani a pénzed.
Nehogy már a gyerekre hivatkozva ingyen lakhasson valahol!
Ha nem tud a gyereknek otthont biztosítani, majd elveszik tőle, de ingyen lakásra nem lesz ettől jogosult. (Ha meg mégis, akkor az az önkormányzat vagy az állam dolga, nem a tied.)
és ha nem volt bejelentve, vagy nem kapott számlát, és nem volt szerződés,
akkor hogy tudja egyáltalán bizonyítani, hogy ő ott lakott valaha is?!
Vagy hogy nem 2 éjszakára volt befogadva szívességi alapon ?
Szomszédokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!