Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Orrtörés? Feljelentés? Mit...

Orrtörés? Feljelentés? Mit kell ilyenkor tenni? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés

Tegyük fel van Dénes és Dani. Ők a barátaim. Egyik nap Dénes nekiment Daninak. Dani hagyta magát végig,próbált beszélni Dénessel. Dénes 3x is megütötte az arcát ököllel,végül eltört Dani orra. Egyből a kórházba ment,ott mondták hogy Dénest felfogják jelenteni. Dani belement...

Dénes egyáltalán nem bánta meg,elnézést sem kért. A konfliktus oka annyi volt,hogy Dani mondott egy h*lye viccet Dénesnek ill. nekünk a társaságnak,és ez Dénesnek nagyon nem tetszett,nem értékelte a viccet,ill. zavarta az,hogy az ő társasága előtt lett a vicc tárgya.

Én voltam ott egyetlen szemtanú,azonban én nem akarok nyilatkozni... nincs kedvem rendőrségi ügyekben részt venni.

Mit tehetnék én?Mit csináljon Dani? Dénes 19 éves,Dani 23,Én 16.

2011. júl. 15. 12:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
tanúskodj !
2011. júl. 15. 12:32
 2/25 anonim ***** válasza:
23%
Nem vagy köteles tanuskodni.
2011. júl. 15. 12:33
 3/25 anonim ***** válasza:
51%
Az igazság kiderül, és ha elhallgatod, akkor számolj a következményekkel.
2011. júl. 15. 12:33
 4/25 A kérdező kommentje:
Milyen igazság? Dénes követett el hibát,nem én. Nekem közöm nincs az ő ügyükhöz,csak láttam hogy mi történt!
2011. júl. 15. 12:35
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nem vagy köteles tanuskodni."

De igen.

2011. júl. 15. 12:35
 6/25 A kérdező kommentje:
Dénessel mi lesz? Pénzbírság vagy ilyenkor mit kap?
2011. júl. 15. 12:36
 7/25 A kérdező kommentje:
Miért lennék köteles tanúskodni? Valaki ezt magyarázza meg nekem...
2011. júl. 15. 12:36
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Láttál egy bűntényt, így köteles vagy tanúskodni. Innentől két választásod van: Azt mondod, hogy nem láttál semmit, vagy azt, hogy xy volt a bűnös. Az előbbinél úgyis kiderül, hogy hamisan tanúztál, és akkor megütöd a bokád. Az utóbbi meg kötelesség.
2011. júl. 15. 12:37
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
"Én voltam ott egyetlen szemtanú" - ezért.
2011. júl. 15. 12:38
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha bármelyikük azt mondja a rendőrségi kihallgatáson, hogy ott voltál, mint szemtanú, akkor igenis behívnak tanúként meghallgatni és köteles vagy elmenni. A vallomást nem tagadhatod meg, csak ha családtagod az, aki ellen a feljelentést tetted.
2011. júl. 15. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!