Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Orrtörés? Feljelentés? Mit...

Orrtörés? Feljelentés? Mit kell ilyenkor tenni? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés

Tegyük fel van Dénes és Dani. Ők a barátaim. Egyik nap Dénes nekiment Daninak. Dani hagyta magát végig,próbált beszélni Dénessel. Dénes 3x is megütötte az arcát ököllel,végül eltört Dani orra. Egyből a kórházba ment,ott mondták hogy Dénest felfogják jelenteni. Dani belement...

Dénes egyáltalán nem bánta meg,elnézést sem kért. A konfliktus oka annyi volt,hogy Dani mondott egy h*lye viccet Dénesnek ill. nekünk a társaságnak,és ez Dénesnek nagyon nem tetszett,nem értékelte a viccet,ill. zavarta az,hogy az ő társasága előtt lett a vicc tárgya.

Én voltam ott egyetlen szemtanú,azonban én nem akarok nyilatkozni... nincs kedvem rendőrségi ügyekben részt venni.

Mit tehetnék én?Mit csináljon Dani? Dénes 19 éves,Dani 23,Én 16.

2011. júl. 15. 12:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Én a helyedben ezt közölném a bíróval, vagy akivel kell, és mivel még kiskorú is vagy, biztosan megillet valami védelem. Azért az elég gáz, ha egy kiskorút köteleznek úgy a tanúskodásra, hogy fennáll a bosszú veszélye utána. Szerintem beszéld meg a szüleiddel, hogy nem akarsz emiatt tanúskodni, és beszélni kell egy ügyvéddel is, hogy mi is a dolognak a menete, milyen lehetőségeid vannak.

Könnyű úgy osztani az észt, ha az embernek semmiféle köze nincs a dologhoz, de ha már ő az, akinek utána esetleg szétverhetik a fejét, mert tanúskodott, már más az ügy.

2011. júl. 15. 13:13
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

"Nem láttam, nem hallottam, nem tudom, ott sem voltam, vagy ha igen, elmerültem a gondolataimban vagy aludtam."

Nekem ez az alap mottóm ilyen helyzetekre. Neked is ezt ajánlom, de persze tanúskodhatsz is ha szeretnél.

2011. júl. 15. 13:17
 23/25 A kérdező kommentje:

Hehe,utolsó ez tetszett!:)

Nekem nem kell semmilyen ügyvéd,nincs is rá pénzünk.Erről egyedül Dénes tehet,és ennyi. Szívjon Ő.

2011. júl. 15. 15:09
 24/25 anonim ***** válasza:

13:17!

Ezt hívják hamis tanúzásnak, ami büntetendő.

2011. júl. 15. 15:10
 25/25 anonim ***** válasza:

hamis tanúzás, lolladék :)

Kérdező, ne vedd a szívedre, láthatsz majd az életedbe igazán durva dolgokat is, és nem vehetsz mindent a szívedre. ne csinálj belőle problémát, ez a későbbiekben is hasznos tanács lesz még, és persze készülj fel hogy ne kelljen egész életedben pár elvetemült kis erőszaktevőtől tartanod.

2011. júl. 15. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!