Orrtörés? Feljelentés? Mit kell ilyenkor tenni? Bőv. Lent.
Tegyük fel van Dénes és Dani. Ők a barátaim. Egyik nap Dénes nekiment Daninak. Dani hagyta magát végig,próbált beszélni Dénessel. Dénes 3x is megütötte az arcát ököllel,végül eltört Dani orra. Egyből a kórházba ment,ott mondták hogy Dénest felfogják jelenteni. Dani belement...
Dénes egyáltalán nem bánta meg,elnézést sem kért. A konfliktus oka annyi volt,hogy Dani mondott egy h*lye viccet Dénesnek ill. nekünk a társaságnak,és ez Dénesnek nagyon nem tetszett,nem értékelte a viccet,ill. zavarta az,hogy az ő társasága előtt lett a vicc tárgya.
Én voltam ott egyetlen szemtanú,azonban én nem akarok nyilatkozni... nincs kedvem rendőrségi ügyekben részt venni.
Mit tehetnék én?Mit csináljon Dani? Dénes 19 éves,Dani 23,Én 16.
Én a helyedben ezt közölném a bíróval, vagy akivel kell, és mivel még kiskorú is vagy, biztosan megillet valami védelem. Azért az elég gáz, ha egy kiskorút köteleznek úgy a tanúskodásra, hogy fennáll a bosszú veszélye utána. Szerintem beszéld meg a szüleiddel, hogy nem akarsz emiatt tanúskodni, és beszélni kell egy ügyvéddel is, hogy mi is a dolognak a menete, milyen lehetőségeid vannak.
Könnyű úgy osztani az észt, ha az embernek semmiféle köze nincs a dologhoz, de ha már ő az, akinek utána esetleg szétverhetik a fejét, mert tanúskodott, már más az ügy.
"Nem láttam, nem hallottam, nem tudom, ott sem voltam, vagy ha igen, elmerültem a gondolataimban vagy aludtam."
Nekem ez az alap mottóm ilyen helyzetekre. Neked is ezt ajánlom, de persze tanúskodhatsz is ha szeretnél.
Hehe,utolsó ez tetszett!:)
Nekem nem kell semmilyen ügyvéd,nincs is rá pénzünk.Erről egyedül Dénes tehet,és ennyi. Szívjon Ő.
13:17!
Ezt hívják hamis tanúzásnak, ami büntetendő.
hamis tanúzás, lolladék :)
Kérdező, ne vedd a szívedre, láthatsz majd az életedbe igazán durva dolgokat is, és nem vehetsz mindent a szívedre. ne csinálj belőle problémát, ez a későbbiekben is hasznos tanács lesz még, és persze készülj fel hogy ne kelljen egész életedben pár elvetemült kis erőszaktevőtől tartanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!