Orrtörés? Feljelentés? Mit kell ilyenkor tenni? Bőv. Lent.
Tegyük fel van Dénes és Dani. Ők a barátaim. Egyik nap Dénes nekiment Daninak. Dani hagyta magát végig,próbált beszélni Dénessel. Dénes 3x is megütötte az arcát ököllel,végül eltört Dani orra. Egyből a kórházba ment,ott mondták hogy Dénest felfogják jelenteni. Dani belement...
Dénes egyáltalán nem bánta meg,elnézést sem kért. A konfliktus oka annyi volt,hogy Dani mondott egy h*lye viccet Dénesnek ill. nekünk a társaságnak,és ez Dénesnek nagyon nem tetszett,nem értékelte a viccet,ill. zavarta az,hogy az ő társasága előtt lett a vicc tárgya.
Én voltam ott egyetlen szemtanú,azonban én nem akarok nyilatkozni... nincs kedvem rendőrségi ügyekben részt venni.
Mit tehetnék én?Mit csináljon Dani? Dénes 19 éves,Dani 23,Én 16.
szia!
Felnőtt korúak így a verekedő fél felfüggesztettet is kaphat, ha sokszor megesett ilyen vele és már jelentették fel erőszakos bűncselekménnyel akkor letöltendőt is (ez 8 napon túl gyógyuló, orvosilag is igazolható, a dokinak hivatalból feljelentést kell tennie)... Testi sértés, súlyos testi sértés, vagy ha többen is ütötték "x"-et akkor csoportosan elkövetett garázdaság is lehet (akkor nincs felfüggesztett)!
Te meg ha a nevedet megemlítik (és biztos megfogják mert a szemtanúkat ilyen esetben felsorakoztatják), te elmondod tanúként, hogy mi volt... Hazudni nem éri meg és azzal a poénnal sem jöhetsz hogy pont hátat fordítottam és nem láttam...
azért mert egy idióta világban élsz, amit sosem fogsz megérteni, nem a te szabályaid szerint működik, 30 000 gyerek nap éhen naponta.
16 éves vagy, 1 jó tanács: kerüld a "bajt". jól teszed, hogy nem akarsz belefolyni, ha úgymond kényszerítenek, akkor úgysem teszel majd mást mint amit mondanak.
egyébként ez elég semmiségnek tűnik. ismerek személyesen embereket akinkek a harcművész világban örülnek, ha csak ilyen relative apró sérülésük van. ha nekem törnék el az orrom továbbra is lehet semmit sem csinálnék. mármint ha simán megütnek (és figyelmetlenségből hagyom) akkor sem megyek ölre, mert szerintem nem érdemes, rendőrséget meg? mielőbb tanuld meg, hogy kerüld el. ne várd hogy majd neked fognak segíteni. keresztbe tenni, az már esélyesebb :D
legjobb ha nem veszed komolyan az egészet. még ha barátaidról is van szó.. egyszer majd ők is úgy emlékeznek vissza, hogy milyen jó volt amikor ráért kórházba menni mert megsérült az orra. :)
Dénest abszolút de nem értem meg,mert tényleg egy ilyen kis h*lyeségen kiakadni és úgy orrbavágni a másikat hogy eltörik az orra... gáz az ember. Egyszerűen nem tudok rá mit mondani,beteg. Nem gondoltam volna hogy ilyet tesz az egyik barátommal,akit ráadásul ő csak aznap ismert meg,én meg már legalább 1 éve ismerem.
Nem szeretnék vallomást tenni,mivel Dénes lenne olyan idegbeteg b*rom hogy rámküldené a cigány haverjait meg egyebek(vannak testvéreim,tudja hogy hova járunk suliba,merre mikor vagyunk..úgy h...). Nekem nem hiányzik ez az egész. 16 éves vagyok éppen,nem fogok rendőrségre rohangálni... utálom az erőszakot és ezt az egészet. Így is sokkot kaptam,azóta sem tudom elhinni hogy ezt így megmerte tenni. Dani megkérdezte tőlem hogy nevet mondhat-e,mondtam hogy ne,erre mondta hogy ő csak keresztnevet mond majd,a vezetéknevemre nem emlékszik. Nagyon remélem hogy Dénes megkapja a büntetését! Ez nem volt emberi viselkedés.
"Azért nem akarsz tanúskodni, mert félsz, hogy utána rád száll az, aki ellen tanúskodtál? Mert a leírtak alapján Dénes egy vicc alapján okozott súlyos testi sértést Daninak, tehát nem lehet egy finomkodó, intelligens ember. Ezt az esetet még meg is érteném."
Pontosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!