17 Évesen össze vesztem a csajommal, adtam neki 1 pofont fel jelentett ő 16 csináltatott át leletet 8 napon belül gyógyuló sérülése volt! De 2 nappal később vissza vonta a feljelentést ez hónapokkal ezelőtt volt! Mire számíthatok?
8 napon belül gyógyuló sérülés az a BTK. szerint könnyű testi sértés, ami csak magánindítványra büntethető (a hatóság az észleléskor nem indít hivatalból eljárást, csak a sértett feljelentésére) és egyike a 6 magánvádas bűncselekménynek, ami azt jelenti, hogy a vádat nem az ügyész képviseli, hanem a magánvádló, aki többnyire a sértett, de mivel ő is kiskorú ilyenkor a törvényes képviselő: szülő v. gyám.
Viszont a magánindítványt 30 napon belül elő kell terjeszteni, utána már nincsen rá lehetőség.
Szóval fellélegezhetsz öcsi, no para :D de amúgy se lett volna semmi, ha ügy lett volna belőle, ilyen pitiáner ügyért max. kapsz egy megrovást, ezért nem küldenek Tökölre a kiskorúakhoz nyugi :D
22.07-es vagyok.
te még a válaszaidban is agresszív vagy. Nem csodálkoznék, ha bejönne a jóslatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!