Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válóperi tárgyalás előtt 3 nappal új tárgyalási időpontot tűztek ki hivatalból. Mi lehet ennek az oka?
Persze, bármi beadvány lenne az oka, abból kaptál volna te is.
Valószínűbb, hogy bíróváltás történt, vagy megcsúsztak az ügyekkel.
Most épp ítélkezési szünet is van pl.
Köszönöm. Én is így gondolom.
Tudsz még nekem abban segíteni, hogyha most indul az ovi, a gyermek meg az apjánál van, akkor köteles elhordani a 3,5 éves gyermeket az oviba? Mert ő nem akarja. A tárgyalás elhalasztott időpontja miatt viszont a gyermek nem fog tudni beszokni az óvodába.
Egyébként 8 hónapja a kapcsolattartásunk van szabályozva, mégpedig oly módon, hogy a gyermek 1 hétig az anyánál, 1 hétig az apánál van felváltva, ilyen pici kora ellenére.
Igazságügyi pszichológiai szakvéleményt kértem mindannyiunkra, ami az apukánál komoly pszichés problémákat tárt fel, s a gyermek elhelyezését nálam javasolta. Ennek már fél éve.
Tudtommal az óvoda nem kötelező, csak az utolsó évben, nem?
Ebből arra következtetek, hogy a ti esetetekben sem kötelezhető rá, hogy hordja, ha nem akarja, és meg tudja oldani a felügyeletét...
De sajnos nem értek annyira ehhez a témához. :(
Ez az egy hét itt, másik hét ott biztos jó a gyereknek? Nincs persze közöm hozzá, nem akarod beleszólni, csak kérdezem.
Ez a baj, hogy még kicsi a gyermek. S így nem kötelező oviba hordani. Mondjuk, ha apuka nézné a Kicsim érdekeit, akkor vinné.
Ez az ingázást a bíróság határozta meg. Senki sem érti. Kerestem én már az égen a csillagokat is, hogy segítsenek, de bírósági szakaszban nem tudnak segíteni. A szakvélemény alapján apuka elmebeteg. Azt gondoltuk, hogy ennek alapján soron kívül elhelyezik a gyermeket nálam, de nem volt még tárgyalás. Igaz, a válóper és a gyermekelhelyezési per össze lett vonva bírói döntés alapján. Lehet, hogy emiatt. Pszichológushoz és pszichiáterhez hordom a gyermekemet, mivel - szó szerint - visszafejlődött kb. 1 évesre. Nyilván tönkreteszi az ingázás is, aminek a fényét még emeli, hogy elmebetegek veszik körül. 4 felnőtt férfi, 1 nő és az én lányom él 2 szobában. A lányom azóta fél a férfiaktól.
Minden nap amiatt sírok, hogy látom a gyermekemet elsorvadni a szemem előtt, s nem tudok semmit sem tenni ellene.
Egyébként apuka elrabolta a lányomat, nem engedte sokáig, hogy lássam, de akkor még az is jogában állt, mivel nem volt a kapcsolattartás sem szabályozva. A gyermekrablást ebben az esetben a törvény nem bünteti, viszont a pszichológus rendkívüli negatívumként értékelte.
Írj egy levelet a bíróságnak, kérd a tárgyalás mielőbbi megtartását (nem tudom, mikorra tűzték ki, ha amúgy sem olyan sokára lesz, akkor ez nem számít), és kérd, hogy hozzanak a gyerekkel kapcsolatban részítéletet, hogy végre rendezve legyen a helyzete.
De nem értem, hogy most akkor folyik még a tárgyalás, vagy már lezárult? Mivel azt mondod, a bíróság határozta meg eleve így??
Nem igazán értem, hogy akkor most hol tart az ügy!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!