Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőmet 20 évnyi Boldognak mondható házasság után elhagyta a férje egy másik nőért. Az egész teljesen váratlanul érte a barátnőmet, nem tér magához a döbbenetből, éjjel nappal sír. Mit mondhatnék neki, hogy meg vígasztaljam?
Akkor az a házasság csak neki volt boldog, a férjnek nem. Innen nem tudhatjuk, de általában asszony beleszokik a helyzetbe, már nem izgalmas, már házsártoskodik és észre sem veszi (nem is érdekli), hogy a férjnek ez nem olyan jó. Ez csak megszokás volt, ami viszont csak addig tarthat, míg nem jön valaki, aki érezteti a férfivel, hogy ő még bizony FÉRFI. Addig kellett volna megbecsülni, amíg ott volt. Akkor nem ment volna el.
No, ezek nem épp vígasztalásra valók, de attól még ez van.
"általában asszony beleszokik a helyzetbe, már nem izgalmas, már házsártoskodik és észre sem veszi"
bezzeg a férj gondolom aztán mindent megtett, nemcsak lapított, mint szar a fűbe
Kettőn áll a vásár, az alacsony %-os hozzászóló csak próbálta felvázolni a helyzetet, habár nem pontosan tette. Olyan sohasincs, hogy csak a férfi vagy csak a nő a hibás, valami elvezetett a kettejük kapcsolatában oda, hogy a férfinak mennie kellett. Innentől a nő dolga, hogy átgondolja, mi is lehetett az a dolog vagy dolgok, mik vezettek idáig. Ezt bizony sokan felejtik el, és előszeretettel hibáztatják az elhagyó felet.
A barátnőnek nem nagyon tudsz mit mondani, ha én lennék ilyen helyzetben, csak felmérgesítenél a közhelybe menő "majd kihevered", "jobbat érdemelsz", "egy szemét volt, én tudtam", és a "tartunk egy csajbulit" frázisokkal. Csak legyél ott vele, hallgasd meg, sírja ki magát a válladon. A szakítás utáni állapot szakaszokra van bontva.
Először jön a "Miért hagyott el?" szakasz
Aztán a "Rohadjon meg a gyáva féreg" szakasz
Utána az "Én hibám minden, ronda vagyok és ezért hagyott el" szakasz
Majd a "Hátha még rendbehozhatjuk, fel akarom hívni" szakasz
Végül a "Tehát ez és ez lehetett a gond, végülis jobb úgy ha szétmentünk" állapot.
Legyél vele az út teljes hosszában.
Mit mondhatnál egy olyan embernek, aki a saját lelki békéjét, életét egy elmozdítható dologra alapozta? Legfeljebb, hogy keresse meg önmagát, ahelyett, hogy sajnálja önmagát. Ráadásul olyasmi elvesztése okán, ami sosem lehet senkié: egy másik ember lelke (vagy ahogy tetszik: lénye, valója, stb).
Igen, azt is lehetne mondani, hogy a fazon # évig várta, hátha észreveszi őt és bizonyos igényeit, de ez nem sokat dobna a hangulatán. Vannak emberek, akik nagyon boldogok a másikkal, ugyanennyire függ is a hangulatuk tőle, stb, egyszóval nekik nagyon jó az a másik, és az efelett érzett nagy örömükben fel sem merül, hogy az a nagyszerű valaki, aki még a gondolatuk is ismeri/kikövetkezteti, valami hasonlót szeretne.
Mondhatnám úgy is, az ember vele egyenlő társat keres, nem alárendelt rajongót.
Szerintem az előttem szóló 1-2 hozzászólónak nincs igaza. Attól, hogy valaki hibázik egy kapcsolatban (ki nem?), még nem kell félre menni a másiknak. Ha a férj nem szól semmit, hogy neki ez meg az nem OK, akkor honnan kellene tudni? Meg is lehet beszélni a dolgokat. Teljesen váratlanul érte, mert valószínűleg a kommunikáció nem volt jó a kapcsolatban.
Szerintem azzal tudsz neki a legtöbbet segíteni, ha kirángatod ebből a közegből, elviszed pl. vásárolgatni, elmentek moziba, színházba stb, hogy ne a férjére gondoljon. Én nem hoznám fel neki az esetet, mert attól csak rosszabb.
08:34-es, nagyon szép, amit írtál. Nekem is segít, egy hónapja szakított velem a Párom, és épp ezt élem meg, hogy nincs a hatalmamban a döntése, a lelke, és békén kell hagyni.
A kérdezőnek. Szerintme nem reménytelen, hogy a férj visszatér, de ez jó alkalom az önreflexióra, és arra, hogy magával foglalkozzon az elhagyott feleség. Valósítsa meg mindazt, amit tervez egy ideje. Én pl. elkezdtem futni, tornázni (segít levezetni a feszültséget, és fogyok is, amit a Párom szeretett volna egy ideje), egészségesebben étkezni. Eddig 6 kiló. És rengeteg programot, barátot szervezek magam köré. És lett egy kismacskám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!