Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az abortusz miért nem számít...

Az abortusz miért nem számít bűncselekménynek?

Figyelt kérdés
Az is egy (már megfogant) élet kioltása, nem? Nem értem.
2012. márc. 23. 17:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
82%
Így van nem kell teherbe esni,mert számtalan fogamzásgátlási lehetőség közül lehet választani.Ettől függetlenűl 'becsúszhat,és ha az anya úgy dönt,hogy márpedig nem tudja vállalni,tiszteletben kell tartani a döntését.
2012. márc. 24. 08:41
 52/71 A kérdező kommentje:

"A 15 éves kislány lefekszik a barátjával..."

Na itt dől meg a sztorid. Egy kislány ne szexeljen! Függetlenül a modelledtől.

(Persze nem a 15 évével van gond, ismerek felelősségteljesen gondolkodó 15 éves lányt, de őt nem is nevezném már kislánynak. És ez ritka kivétel.)

De már látom, hogy túl erős lett a kérdésem. Legalábbis sokak szerint. Valami köztes megoldást nem lehetne elképzelni(egy ésszerű kompromisszum érdekében)? Gondolok itt pl. szabálysértési bírságra, vagy bármire, amivel eredmény lehetne elérni az abortusz visszaszorításában. Mert így semmi súlya sincs az egésznek. Konkrétan vicc az egész.

2012. márc. 24. 12:44
 53/71 anonim ***** válasza:
91%

És a bírságot,hogyan képzeled el?A tinilány elmegy a buliba,ott megcsináltatja magát,majd terhes lesz.A szülei akik a belüket kidolgozzák,meg fizessék a bírságot akár többször is.

Nem kell ezzel ennyit foglakozni,ez egy szükséges rossz.De sajnos e nélkül még több gyerek éhezne nélkülözne,és még több "felesleges"gyerek lenne halomra gyilkolva.Már így is túl sok a gyerekek ellen irányuló bűncslekmény.

2012. márc. 24. 12:49
 54/71 anonim ***** válasza:
80%

ez a bírság nagy marhaság...

bár én valamelyest egyetértek veled, mert engem el akartak a szüleim vetetni(mondjuk ez később nem hatott ki a szüleimmel való kapcsolatra tehát nem nézem le őket emiatt) de én át tudom élni azt, hogy majdnem nem születtem meg és nálam igenis bűnnek számít egy abortusz, ha akartok lepontoztok

2012. márc. 24. 13:40
 55/71 anonim ***** válasza:
21%
A bírság nem is annyira rossz ötlet, mondjuk nem bírságnak neveznék hanem beépítenék az abortusz árába. Ha anyagi következmény lenne akkor talán a szülők is jobban odafigyelnének a lányukra és nem az utca és a tévé nevelné őket.
2012. márc. 24. 13:42
 56/71 anonim ***** válasza:
55%
Én pedig úgy oldanám meg, hogy minden abortusz után a dupláját kell fizetni, mert egy még nehezen becsúszhat, mivel rengeteg fogamzásgátló létezik, végső esetben 72 órás tabi, de akinek a 6. van, az már tényleg felelőtlenség és igenis legyen megbüntetve érte.
2012. márc. 24. 14:17
 57/71 anonim ***** válasza:
100%

A büntetéssel a következő történne.

Aki szegény, és esélye nincs a gyermeke felnevelésére,és mondjuk a harmadik nem kívánt terhességet szeretné megszakítattni,az megoldásként megtartaná.Persze csak addig amig nem szüli meg,mivel akkor kezdődik az,hogy ez kell,meg az kell,meg erre nincs, meg arra sincs,és egyáltalán semmi nincs.Ezt követően vagy kuka,vagy pöcegödör,vagy bokor,vagy a kert vége.Érted nem?

2012. márc. 24. 14:30
 58/71 anonim ***** válasza:
25%
Esetleg örökbe is adhatná, sokan várnak babára, jobb, mint a pöce gödör.
2012. márc. 24. 15:36
 59/71 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy bírság az anyáknak a bűntudat, a szenvedés, a félelem, hogy nem lehet többé gyermeke. A legtöbb nőt ez megviseli azért, nem csak úgy van. Nem szabad ítélkezni, mert nem tudhatjuk milyen lelkiállapotban vannak azok a nők. Szörnyű dolog, de azért én hiszem, bízom benne, hogy egy öt hetes embrió még csak az élet lehetősége. Persze így is szörnyű, de ha nem így lenne, akkor a vetélést átélő nők (ahogy azt magam is átéltem), még rosszabbul éreznék magukat... Az, hogy 12 hétig meg lehet szakítani a terhességet az én személyes véleményem szerint kicsit erős, de hát csak van valami ok, amiért az orvostudomány így határozta ezt meg...
2012. márc. 24. 19:27
 60/71 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Örök vitatémába nyúltál.

Az élet a fogantatástól kezdődik.Bárki bármit mondjon, ez az igazság, ha nem avatkozunk bele a magzat fejlődésébe(abortusz)akkor 9 hónap múlva egy újszülött lehet a karunkba.

Nagyon nehéz ezt beszabályozni elsősorban az emberek gondolkodását kellene megválltoztatni ezzel kapcsolatban.

Nagyon sok olyan szervezet,egyesület,alapítvány kellene akik a bajba jutott nőkön segítene.

(Sajnos jelenleg ott tartunk,hogy az abortusz nem szégyen örökbe adni viszont igen).

A mi társadalmunk család és gyermekellenes.

Mondom én ezt úgy,hogy van 4 gyermekem és ismerem azt az érzést és lelki tusakodást ami egy nem kívánt terhességgel jár(én akkor a gyermekem mellett döntöttem és soha nem bánom meg)De nem ítélkezem,ha egy bajba jutott nő mellett nem áll ki senki akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül.

Itt lenne szerepe a segítségnyújtásnak!

Ami nagyon fontos még a védekezés a terhesség ellen!

2012. márc. 24. 22:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!