Az abortusz miért nem számít bűncselekménynek?
"A 15 éves kislány lefekszik a barátjával..."
Na itt dől meg a sztorid. Egy kislány ne szexeljen! Függetlenül a modelledtől.
(Persze nem a 15 évével van gond, ismerek felelősségteljesen gondolkodó 15 éves lányt, de őt nem is nevezném már kislánynak. És ez ritka kivétel.)
De már látom, hogy túl erős lett a kérdésem. Legalábbis sokak szerint. Valami köztes megoldást nem lehetne elképzelni(egy ésszerű kompromisszum érdekében)? Gondolok itt pl. szabálysértési bírságra, vagy bármire, amivel eredmény lehetne elérni az abortusz visszaszorításában. Mert így semmi súlya sincs az egésznek. Konkrétan vicc az egész.
És a bírságot,hogyan képzeled el?A tinilány elmegy a buliba,ott megcsináltatja magát,majd terhes lesz.A szülei akik a belüket kidolgozzák,meg fizessék a bírságot akár többször is.
Nem kell ezzel ennyit foglakozni,ez egy szükséges rossz.De sajnos e nélkül még több gyerek éhezne nélkülözne,és még több "felesleges"gyerek lenne halomra gyilkolva.Már így is túl sok a gyerekek ellen irányuló bűncslekmény.
ez a bírság nagy marhaság...
bár én valamelyest egyetértek veled, mert engem el akartak a szüleim vetetni(mondjuk ez később nem hatott ki a szüleimmel való kapcsolatra tehát nem nézem le őket emiatt) de én át tudom élni azt, hogy majdnem nem születtem meg és nálam igenis bűnnek számít egy abortusz, ha akartok lepontoztok
A büntetéssel a következő történne.
Aki szegény, és esélye nincs a gyermeke felnevelésére,és mondjuk a harmadik nem kívánt terhességet szeretné megszakítattni,az megoldásként megtartaná.Persze csak addig amig nem szüli meg,mivel akkor kezdődik az,hogy ez kell,meg az kell,meg erre nincs, meg arra sincs,és egyáltalán semmi nincs.Ezt követően vagy kuka,vagy pöcegödör,vagy bokor,vagy a kert vége.Érted nem?
Kedves Kérdező!
Örök vitatémába nyúltál.
Az élet a fogantatástól kezdődik.Bárki bármit mondjon, ez az igazság, ha nem avatkozunk bele a magzat fejlődésébe(abortusz)akkor 9 hónap múlva egy újszülött lehet a karunkba.
Nagyon nehéz ezt beszabályozni elsősorban az emberek gondolkodását kellene megválltoztatni ezzel kapcsolatban.
Nagyon sok olyan szervezet,egyesület,alapítvány kellene akik a bajba jutott nőkön segítene.
(Sajnos jelenleg ott tartunk,hogy az abortusz nem szégyen örökbe adni viszont igen).
A mi társadalmunk család és gyermekellenes.
Mondom én ezt úgy,hogy van 4 gyermekem és ismerem azt az érzést és lelki tusakodást ami egy nem kívánt terhességgel jár(én akkor a gyermekem mellett döntöttem és soha nem bánom meg)De nem ítélkezem,ha egy bajba jutott nő mellett nem áll ki senki akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül.
Itt lenne szerepe a segítségnyújtásnak!
Ami nagyon fontos még a védekezés a terhesség ellen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!