Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az abortusz miért nem számít...

Az abortusz miért nem számít bűncselekménynek?

Figyelt kérdés
Az is egy (már megfogant) élet kioltása, nem? Nem értem.
2012. márc. 23. 17:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
11%

"A lényeg az, hogy mi Magyarországon élünk, magyarok vagyunk, ezért a magyar törvények érvényesek ránk."

Ahogy elnézem, nem sokáig élvezhetjük a magyar törvényeket. Nem nézel tévét?

Mellesleg nem vitatkozom olyan emberrel aki a tudatlanságát kötekedve reklámozza.

2012. márc. 23. 18:34
 22/71 anonim ***** válasza:
75%
én nem tartom gyilkosságnak, ha eltávolítanak valaki szervezetéből egy sejtcsomót. egyedül annak a tiszte eldönteni, hogy képes-e felnevelni, etetni, ruházni, megfelelően nevelni azt a "valamit", avagy nem, akinek a szervezetében van. én abortuszpárti vagyok, ugyanis szerintem inkább szűnjön meg létezni még a kezdetek kezdetén, a lehető legkevesebb fájdalommal, amikor még nem is érez, minthogy rossz élete legyen. és értem ezalatt, hogy nemkívánt gyerek, nem szeretik, csak teher a szülő(k)nek, elhanyagolják, esetleg önhibájukon kívül egészen egyszerűen képtelenek felnevelni, vagy akár csak etetni.
2012. márc. 23. 18:34
 23/71 anonim ***** válasza:
20%

Sir Butcher mérhetetlenül buta vagy. Talán erre mondják, hogy ha a hülyeség fájna. De tényleg, ki tudja, hogy nem fáj? Kérdeztek már meg egy hülyét is, hogy fáj e nekik? Egyáltalán tudott rá válaszolni? Te kérdeztél már meg egyetlen magzatot is, hogy fáj e neki? Vagy vannak e érzései? Gondolom kérdezted őket, mert olyan magabiztossággal jelented ki, hogy nekik ilyenek nincsenek.

És azt is megkérdezted tőlük, hogy ők szeretnének e inkább "feleslegesen élni" , vagy meghalni akarnak? Gondolom erre is kaptál választ, azért mondod, hogy jobb meg sem születni.

2012. márc. 23. 18:36
 24/71 anonim ***** válasza:
42%

# 21

Ha azt hiszed kötekedtem, valamit félreértettél.

2012. márc. 23. 18:48
 25/71 anonim ***** válasza:
72%

A növénynek vannak érzései? Tőlük megkérded, hogy fáj-e nekik, amikor megeszed? Nem, mert tudod, hogy nem érez. A sejtcsomó sem érez. Nincsenek se érzései, se gondolatai, nincsen agya, se idegrendszere. Csupán egy osztódó sejtcsomó.

Te pedig ebből a, még érzéketlen sejtcsomóból valamikor embert véded. És te megkérdezted, hogy akar-e élni? Hogy akar-e szenvedni, éhenhalni, úgy létezni, hogy mindenről ő tehet, nézni, ahogy utálják...? Csak azért, hogy létezzen, és, nagy eséllyel, szenvedhessen? Az jó lesz neki?

Ami abortuszt elvégeznek, az csupán egy osztódó sejtcsomó. Nem több. Szerintem két ember élete többet ér, mégpedig az abortuszra menő nők legnagyobb része nem véletlenül megy oda... Sőt, sokszor nem is csak két ember, mert nagy eséllyel a "nagyszülők" is rendkívül nagy terhet vehetnek a nyakukba... És esetleg küzdhetnek, önhibájukon kívül. Vagy szenvedhetnek. Az téged boldoggá tenne?

2012. márc. 23. 19:06
 26/71 anonim ***** válasza:
95%

A fejlődés során talán csak a születés az egyetlen objektív választóvonal, a szervi és személyiségi fejlődésnél nem lehet egyértelmű határt húzni, mint ahogy nemrég felmerült h a csecsemőgyilkosság is abortusz lenne, mivel még nincs kialakult személyisége.

Ezért van egy praktikus(?)mesterséges határvonal, a 16 vagy mennyi hét, mert akkor még marad idő vacillálni, és műtét esetén is viszonylag kevesebb lesz a kár.

2012. márc. 23. 19:08
 27/71 anonim ***** válasza:
23%
12 hetes korig veszik el, akkor a magzat már ásít, szopja az ujját és menekül, amikor az abortuszt végzik. Általában cafatokra szedik.Nem egy sejtcsomó, nézzetek utána.
2012. márc. 23. 19:08
 28/71 anonim ***** válasza:
85%

"Értelmezhetetlen a kérdésed, mert az abortusz szó nem szerepelhet benne. "

Ez mellébeszélés. Nyilván nem az abortusz szót kérem számon. Te is tudod, én is, hogy semmi nincs benne, ami tiltaná. Olyan viszont van, amelyik lehetővé teszi, sőt egyenesen kötelezővé, hogy az engedetlen gyermeket a szülő megölje. Pedofília témakörében ugyanezt lehet elmondani.

Az egyház egyetemes abortuszellenessége kifejezetten modern fejlemény. Nem szeretem amikor ezt egy ősi erkölcs kontra modern liberális fertő vitának próbálják beállítani. Szó nincs erről.

2012. márc. 23. 19:10
 29/71 anonim ***** válasza:
30%
Ki az a primitív, aki lepontozott, mert leírtam, hogy a 12 hetes magzat nem sejtcsomó? Előbb nézz utána te idióta, aztán okoskodjál.
2012. márc. 23. 19:13
 30/71 anonim ***** válasza:
10%

Hogy az egyház abortuszellenessége modern fejlemény? :O

Aranyszájú Szent János modern?

Ja, mellesleg kinyitottad a Bibliát? Jobban szeretem ha más talál rá, úgy könnyebben megragad. Hidd el, nem kell sokáig olvasni, ma úgyis böjti nap van, nem árt egy kis olvasás.

2012. márc. 23. 19:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!