Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi számít 8 napon túli sérülés...

Mi számít 8 napon túli sérülésnek?

Figyelt kérdés
A konkrét eset az lenne, hogy egy szórakozó hely előtt megvertek és több sérülést is szenvedtem, látleletek is készültek, a helyi orvos nem tudta megállapítani a sérülés mértékét, és hogy 8 napon túl vagy belül gyógyul-e! Ezután átvittek egy kórházba ahol megröntgeneztek és kiderült, hogy nem tört el az orrom. Ezeken felül szemsérülést is szenvedtem, nevezetesen mind a két szemem bevérzett és ez nem múlik el 8 napon belül és dolgozni sem tudok miatta mivel a monitorfénytől fáj. A kérdésem az lenne hogy ez így 8 napon túli sérülésnek számít-e?

2012. márc. 21. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
A csonttörés annak számít véleményem szerint. A tiédben nem vagyok biztos. Ha az orvos viszont igazolja, h te emiatt nem tudsz dolgozni, akkor nyert ügyed van.
2012. márc. 21. 19:49
 2/5 anonim ***** válasza:
71%

Lényegében az Országos Igazságügyi Orvostani Intézet 16. számú módszertani levele írja le, hogy miket kell tekinteni 8 napon túl gyógyuló sérülésnek. Persze minden eset egyedi, de nagyrészt ezt kell figyelembe venni a látlelet kiállításánál.

Esetedben van egy olyan rész ami szerintem súlyossá minősíti "az érzékszervek sérülései (bizonyítható 8 napon túli funkciókárosodással".

[link]

2012. márc. 21. 20:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát pl. egy törés biztosan.
2012. márc. 21. 20:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2012. márc. 22. 09:58
 5/5 anonim ***** válasza:

de ezt ha feljelentéssel akarsz élni vagy bíróságra viszed a dolgot akkor hiteles látlelettel támaszd alá mert elutasíthatják mondván mindenki állít amit akar utólag.

Meg legközelebb kerüld el a bajt inkább, mert ártatlanul is kicsinálhatnak, az már nem segít rajtad.

2012. márc. 22. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!