Megvonható attól az embertől a gyerek láthatási joga aki nem fizet gyerektartást?
Most 2 hetente láthatja 3 órát.
Gyerektartást nem fizet fél éve.
A gyerek nem kíváncsi az apjára mert az nem foglalkozik vele, csak leülteti a tv elé és otthagyja.
Az "apa" sem szereti a gyerekét, csak arra kell neki hogy bosszantsa az anyját.
Mikor vissza kellene hoznia a gyereket a családsegítőhöz ahol az átadásátvétel történik rendre elkésik "véletlenül" de ott sem szólnak nekiérte mert "olyan rendes".
A gyerekének karácsonyra vett egy 100! forintos babát, de a családsegítőbe bevitt nőnapra egy tálca krémest a hölgyeknek......
Ennek szeretnék véget vetni.
Nem vonható meg!
A láthatáshoz a gyereknek is joga van, ezért pusztán ilyen indokkal azt nem vonják meg, a két dolognak (tartás fizetése és láthatás) nincs köze egymáshoz.
Ezt a bíróságon kell tisztázni, te nem dönthetsz ebben az ügyben.
Sajnos, ezek a szabályok.
Csak olyan esetben vonatható meg a láthatás, ha az apa káros hatással van (akár lelki) a gyermek fejlődésére. Gondolok itt olyanra, hogy pl. alkoholista lenne, és a gyermek felügyelete alatt sem tudna ellenállni a szenvedélyének, vagy fizikailag bántalmazná..
Megmondom őszintén, én soha nem tiltottam a volt férjemnek, hogy láthassa a gyerekeinket, sohasem neveltem ellene őket, pedig ő is hol fizet (akkor is keveset), hol nem, de amikor nagyobbak lettek, már látták ők maguk is, hogy milyen ember az apjuk. Én csak azt tudom tanácsolni, hogy légy türelmes, el fog jönni mindennek a maga ideje. Kitartást!
a gyerek azért nem akar az apjával lenni
mert ezt kéred tőle
anyu szomorú lesz
ha szereted aput
két hetente három óra időtöltés az aztán szörnyű
ez alatt züllött lehet valaki
biztosan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!