Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek kell fizetni a gyerekkta...

Kinek kell fizetni a gyerekktartást?

Figyelt kérdés
Az anya gyerektartást fizet a lánya után, ki az apánál van, no már most megszűnt a munkahelye. Együtt él a sógorommal, össze akarnak házasodni. Ha az anya nem tudja fizetni, s összeházasodnak akkor a sógoromtól vonni fogják a gyerektartást? Vagy ez hogyan működik?

2012. márc. 18. 01:20
 1/7 anonim válasza:
93%
Semmi köze a sógorodnak más gyerekéhez. Nem fogják vonni az ő fizetéséből. Nem is értem hogy merül fel benned ilyen.
2012. márc. 18. 03:49
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Az anyától fogják vonni, nem a férjétől. A sógorod akkor kerül a képbe, ha közös néven van bankszámla-onnan tilthatnak, illetve közös néven lévő ingatlant árverezhetnek.
2012. márc. 18. 05:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mikor kimennek a végrehajtók lefoglalnak minden ingóságot (bizonyos dolgok kivételével), amiről nem lehet megállapítani, hogy különvagyon.

Végrehajtási törvény:

86.§ (3) A házassági életközösség tartama alatt a házastársaknak vagy bármelyiküknek a vagyontárgyát bármelyik házastárs ellen külön vezetett végrehajtás során is le lehet foglalni. Nincs helye a foglalásnak, ha az a házastárs, aki ellen a végrehajtás nem irányul, kétséget kizáróan igazolja, hogy a szóban levő vagyontárgy nem a házastársi vagyonközösséghez, hanem az ő különvagyonához tartozik.

2012. márc. 18. 07:55
 4/7 anonim ***** válasza:
44%
bocsi az offért, de a sógor az úgy tudom, a te volt párodnak a testvére, vagy a tet testvérednek a mostani párja ezek lehetnek sógorok de akkor hogy akarnak összeházasodni?
2012. márc. 18. 08:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

ma 07:55-ös: a vagyonközösség NEM vontakozik az elözö kapcsolatokból lév gyerekek utáni gyerektartásra, ezt CSAK az adott szülö jövedelméböl illetve BIZONYITHATÓAN saját vagyontárgyából lehet lefoglalni.

Ha az anya nem tud fizetni, akkor az apa kérheti, hogy az állam elölegezze meg a gyerektartást, és amikor az anyának megint lesz fizetése, akkor azt is vissza kell részletekben fizetnie.

Az anya férjének, illetve jövendöbeli férjének SEMII köze a gyerekhez.

2012. márc. 18. 08:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elsődlegesen az adós különvagyoni tárgyait foglalják le, de ha az nincs/nem fedezi a tartozást akkor jön a közösvagyon. A gyerekhez nincs köze a leendő férjnek, de a tartozást ki kell fizetni, ha másként nem megy akkor közösvagyoni tárgyak árverezésével. A bemásolt törvény bekezdése is ezt igazolja.
2012. márc. 18. 09:59
 7/7 A kérdező kommentje:
A sógorom, az az én férjem testvére, s neki van barátnője akivel együtt él, de a nő ez miatt nem akar menni hozzá. De én is igy tudtam hogy semmi köze hozzá. Köszönöm!
2012. márc. 19. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!