Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyünk? (bővebben lent)

Mit tegyünk? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Barátnőmet a 40-es éveiben járó nevelőapja szexuálisan zaklatja már két éve. Erre csak most derült fény, mert a barátnőm csak most mondta el miután én is zaklató jellegű sms-eket kaptam egy számomra ismeretlen számról, amiről később kiderült, hogy a nevelőapa száma. Barátnőm anyukája nem hiszi el a történteket. Mi a teendő ilyenkor? Jelentsük fel azt a szemét pedofilt, vagy mit csináljunk?

16/L

2012. márc. 12. 21:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Jelentsétek fel! Hogy pontosan miért azt így nehéz megmondani.

Kérdés mit takar a zaklatás. Ha próbálja elcsábítani, és a lány elmúlt 14, és a csábítás során semmit nem tett, ami fenyegetés lenne, akkor például semmiért. Ha ezek közül valamelyik nem teljesül máris van jogalap.

Ha neked rendszeresen küld SMS-eket te is feljelentheted zaklatásért.

És nem pedofil, mert azok az ovisokra és kisiskolásokra gerjednek.

2012. márc. 12. 21:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Indíts eljárást ismeretlen személy ellen, barátnőd ügyében csak ő vagy törvényes képviselője indíthat eljárást. Az, hogy a felügyeletére bízott személy sérelmére követi el ezeket súlyosító körülmény.
2012. márc. 12. 21:43
 3/3 A kérdező kommentje:

14 éves volt, amikor először történt.

Az sms-ekben pedig szerelmi vallomást tesz, és arról beszél, hogy hamarosan találkozni fog velem, mert egy autóval értem fog jönni...

2012. márc. 12. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!